Ankara, İstanbul, İzmir ve o illerde gece başlayacak! Tehlike gitgide büyüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü önemli uyarılara yer verdi. Yaptığı açıklamada vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. İşte detaylar…

Ankara, İstanbul, İzmir ve o illerde gece başlayacak! Tehlike gitgide büyüyor

Son günlerde bir anda bastıran serin havaların ardından çoğu kişi, sağanak yağış olacak mı? Sorusunu merak edip araştırmaya başlamış iken MGM sağanak yağışların ne zaman etkili olacağını bildirdi. Detaylar haberimizde…

kargo

GÖZ GÖZÜ GÖRMEYECEK! YENİ HAVA DURUMU HARİTASI YAYIMLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen hava tahminlerini açıkladı. Marmara'da sis ve pus etkili olacak. Gece ve sabah saatleri için uyarılar ardı ardına yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Güneybatı kesimlerde yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Rüzgârın ağırlıklı olarak güneyden, doğuda ise kuzeyden ve zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINMASI UYARISI: Güney Ege ve Batı Akdeniz'deki bölgelere toz taşınması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz koşullara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yoğun karla kaplı yamaçlarında çığ tehlikesi nedeniyle dikkatli olunması tavsiye edilir.