Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Halk Otobüs Beklerlen Dinozorlara Para Harcamam

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Benim önceliğim halk, otobüs varken dinozora para vermem" dedi. Ankara'ya yeni 300 otobüs için belediye meclisi oylaması sırasında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Melih Gökçek döneminde Ankara'nın çeşitli yerlerine konulan heykel, dinozor, kapı vb. şeyleri hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, halkın karda kışta beklediği, çile çektiği dönemde dinozorlara para harcanmasın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Halk Otobüs Beklerlen Dinozorlara Para Harcamam

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Benim önceliğim halk, otobüs varken dinozora para vermem" dedi. Ankara'ya yeni 300 otobüs için belediye meclisi oylaması sırasında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Melih Gökçek döneminde Ankara'nın çeşitli yerlerine konulan heykel, dinazor, kapı vb. şeyleri hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, halkın karda kışta beklediği, çile çektiği dönemde dinazorlara para harcanmasının doğru olmadığını, otobüs ihtiyacının karşılanması gerektiğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, "Benim önceliğim halkın canı. Ve çektiği sıkıntı. Kent estetiği daire başkanlarından çıkarttım hesabını bunu da size göndereceğim. Çeşitli heykellere harcanan para var, 342 milyon lira harcanmış. 457 tane otobüs ediyor. Saatler 7 otobüs tekabül ediyor, kediler 1 otobüs, dinozor ve kamuflaş malzemeleri yapım işi 26 otobüs. Giriş kapısı var Ankapark'a yapılan 95 otobüs yapıyor. Toplam 439 milyon lira para ölü yatırımlara gitmiş,  586 otobüs almaktan mahrum kalmışız. Ben de diyorum ki başka niyetle bunları yapabilirsiniz, benim önceliğim halk karda kışta otobüs beklerken , çile çekerken ben ne dinazora para ararım, ne de başka bir şeye para harcayacak halim yok. Bir diğer husus daha söyleyeyim. 350 milyon tasarruf ettik, evet daha da edeceğiz. Çünkü açık ihale yapıyoruz, şirketlerin de hesabını yapacağız. Neden 350 milyon varken ki biz borç ödüyoruz. Delik büyük, 350 milyonla delik kapanmıyor. Acil işler için para istemek zorunda kalıyoruz." şeklinde konuştu.

ABB Meclisi'ndeki 300 otobüs için kritik oylamanın sonucunda meclis ABB'ye yetkiyi tanıdı.