Amerika'dan Flaş S400 Açıklaması: "Eğer Haberler Doğruysa"

Son dakika haberi: Pentagon'dan S400'lerle ilgili çıkan haberler sonrası flaş açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman yaptığı açıklamada "Operasyonel bir S-400 sisteminin, Türkiye'nin ABD ve NATO'ya olan bağlılığıyla örtüşmediğini açıklıkla ifade ettik." dedi.

Amerika'dan Flaş S400 Açıklaması: "Eğer Haberler Doğruysa"

ABD 'den flaş S400 açıklaması.

İngiliz haber ajansı Reuters , dün son dakika olarak bir iddia geçti ve Sinop 'ta S400 'lerin denemelerinin yapıldığını aktardı. Bu iddialar üzerine Pentagon bir açıklama yaptı. 

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, S400 'lerle ilgili yaptığı açıklamada , söz konusu testlerden haberdar olduklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bu haberler doğru ise Savunma Bakanlığı bu testi güçlü bir şekilde kınıyor. Operasyonel bir S-400 sisteminin, Türkiye'nin ABD ve NATO'ya olan bağlılığıyla örtüşmediğini açıklıkla ifade ettik." 

KARŞI ÇIKTIK

Türkiye 'nin S400 alımına karşı çıktıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Hoffman, "Türkiye'nin bunları operasyonel hale getirdiği haberlerinden kaygı duyuyoruz. Aktif hale getirilmemeli. Bunu yapmak güvenlik ilişkilerimiz için ciddi sorunlar teşkil etme riski taşıyor." dedi.

F-35

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Hoffman, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı F-35 programına katılımının askıya alındığını söyleyerek, "S-400 başka alanlardaki iş birlikleri konusunda engel olmaya devam ediyor." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA