Amazon 75 Bin Kişiyi İşe Alacak! Koronavirüs Aşı Belgesi Gösterenlere 100 Dolar İkramiye Verecek

Dünyanın en büyük elektronik ticaret parekendecisi Amazon, 75 bin kişiye daha iş verileceğini ve koronavirüs aşı belgesi gösterenlere 100 dolar ikramiye verileceğini duyurdu.

Amazon 75 Bin Kişiyi İşe Alacak! Koronavirüs Aşı Belgesi Gösterenlere 100 Dolar İkramiye Verecek

Merkezi ABD'de bulunan Amazon.com INC'den Perşembe günü yapılan açıklamada, sipariş karşılama ve lojistik operasyonları için 75 bin işçi alınacağı, bu işçilerden koronavirüs aşısı olanlara 100 dolarlık ekstra ödeme yapılacağı kaydedildi. Amazon, daha önce 15 dolar olan mesai ücretlerine zam yapmıştı. Firma, pandemi sırasında artan siparişlerin karşılanabilmesi için 2020 yılında 500 bin kişi istihdam etmişti.

Dünya çapında 1.2 milyondan fazla çalışanı olan Seattle merkezli Amazon.com INC, parekendeci Walmart'ın ardından ABD'deki en büyük ikinci işveren durumunda. İşe alımların şimdilik ABD ile sınırlı tutulacağı ve 14 eyalette olacağı kaydedildi. Amazon  Türkiye'de son zamanlarda yatırımlarını artırarak, özellikle prime servisiyle büyük ilgi görmeye başladı. Türkiye'deki e-Ticaret piyasasına kısa sürede hızlı bir giriş yapan amazon.com aylık küçük ücretler karşılığında ücretsiz ve hızlı kargo imkanı ile kullanıcı sayısını günden güne artırmayı başardı. 

K.BULTENİ - YURT DIŞI HABERLER