Almanya’ya Türk İşçi Alımında Büyük Kriz Sadece 1 Kişi Başarabildi

Almanya havaalanlarına 7200 Türk işçi alımında 1.5 ayda sadece 1 işçinin şartları sağladığı belirtildi.

Almanya’ya Türk İşçi Alımında Büyük Kriz Sadece 1 Kişi Başarabildi

Almanya, havaalanlarında personel sıkıntısı için Türk işçi alımı için harekete geçmişti. Toplamda havaalanlarına 7200 personel alımı yapılacakken 1.5 ayda sadece 1 Türk işçinin şartları sağladığı belirlendi ve işbaşı yapmaya hak kazandı.

Kordinasyon Yok

Almanya Çalışma Bakanı Hubertus Heil, İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in, haziran ayı sonunda açıkladığı planın gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi. Bunda ise kimin henüz ne yapacağını bilememesi, şirketlerin ve vize yerleri arasında yaşanan koordinasyonun olmaması.

250 İşçi Adayı Var

Yer hizmetlerini yürüten birime göre, ağustos ayı içerisinde göreve başlayabilecek, ülke içi ve dışından sadece 250 aday var. Onlar da, Frankfurt, Münih ve Nürnberg'de işe alınacak.

Havaalanları Birliği ADV'nin Genel Müdürü Ralph Beisel'e gecikmenin nedeni soruldu. sorunun zaman alıcı ve kritik onay sürecinden kaynaklandığını belirten Beisel, adece özgeçmiş kontrolünün 6 hafta sürdüğü ifade etti. Bu tür gerekçelerle insanların başvurmaktan çekindiği ve diğer alanlara başvurular yapıldığını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığı ise Türk işçilerinin alımının gecikmesinde suçlunun işe alım yapacak firmalar olabileceğini belirtti.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /