Almanya’ya Gitmeyi Düşünenler Dikkat Hiç Çalışmayana Ayda 30 Bin TL

Almanya, yeni sosyal yardım tasarısını uygulamaya koyuyor. Buna göre çalışmayan 2 çocuklu aileye aylık 902 Euro, çocukları için ise 696 Euro verilecek. Buda ayda yaklaşık 30 bin liraya denk geliyor.

Almanya’ya Gitmeyi Düşünenler Dikkat Hiç Çalışmayana Ayda 30 Bin TL

Almanya Federal Hükümeti tarafından yasa tasarısına bugün son şekil verilecek. “Hartz IV” olarak bilinen ve 1 yıldan fazladır işsiz olanlara verilen sosyal yardım parası, “Vatandaşlık Parası olarak” değişiyor ve 1 Ocak 2023 yılından itibaren geçerli olacak.

Evli olan ve olmayan şeklinde farklı miktarda verilen ödenekte yeni tasarıya göre evli olmayan işsizlere ödenen işsizlik yardımı 53 Euro artırılıyor ve 502 Euro’ya çıkarılacak.

Evli olanlar için ise eşlerde kişi başına 51 Euro ödenecek. Yani karı ve kocanın alacağı para 902 Euro olacak.

Çocuklara ise yaşlarına göre ödeme yapılacak. Yaşları 14-17 arası olanlara aylık 420 Euro, 6-13 yaş arasındakilere 348 Euro ve 6 yaşından küçük olanlara ise 318 Euro ödenecek. Bu rakam enflasyon oranına göre daha da arttırılabilecek.

Kesinti Yapılabiliyor

Şimdiye kadar uygulanan “Hartz IV” uygulaması kapsamında Çalışma Ajansının gösterdiği işleri kabul etmeyenlerin ödemeleri kesilirken yeni uygulama olan “Vatandaşlık Ödeneği” uygulamasında ilk 6 ayda ödemelerde kesinti yaşanmayacak. 60 bin Euro’ya kadar mal varlığı olanların bu varlıkları dikkate alınmayacak. Kendi konutlarında oturanların da ilk iki yıl boyunca evlerini satmaya zorlanmayacak.

Sosyal Yardım Alanların Yüzde 40’ı Göçmen

Almanya’da 5,3 milyon kişi sosyal yardımlarla geçiniyor. Buda ülkenin nüfusunun yüzde 6,5’i demek oluyor.

Sosyal yardım alanların yüzde 40’ını göçmeler oluşturuyor. Ödenekten faydalanan göçmenler arasında Türkiye kökenli göçmenlerin oranı yüzde 20 olarak belirtiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /