Almanya İşçi Alımında Büyük Kolaylık: Onay Geldi

Almanya'ya işçi alımı için flaş gelişme. Almanya, işçi alımında şartları kolaylaştıran yasa tasarısını kabul etti. Onaylanan tasarı ile artık Almanya'da çalışmak isteyenlere büyük kolaylık geldi.

Almanya İşçi Alımında Büyük Kolaylık: Onay Geldi

Son dakika haberi: Almanya işçi alımında flaş gelişme !

Ciddi şekilde nitelikli personel ihtiyacı olan Almanya 'dan flaş bir karar geldi. Edinilen bilgilere göre uzun süredir devam eden tartışmalar nedeniyle kalifiye iş gücü göçmen tasarısı kabul edildi. 

Almanya basınından edinilen son dakika bilgilerine göre, meslek diploması olan bir kişi, herhangi bir iş sözleşmesi şartı aranmadan da, iş aramak üzere Almanya 'ya gelebilecek. Bu prsonellere Almanya 'da iş aramak için 6 aylık bir süre verilecek.

Ciddi şekilde işçi eksiği olan Almanya 'nın aldığı bu kararda, İşgücü açığının giderilmesinde önceliğin Alman ve AB vatandaşlarına verilmesi koşulu bu yasa tasarısı ile ortadan kaldırıldı.

6 AY SÜRE VERİLECEK AMA..

Ancak bu sürede, iş aramak için üçüncü dünya ülkelerinden gelen göçmenlere AB vatandaşlarına verilen sosyal yardım verilmeyecek. Bu işçiler, iş aadığı süre boyunca sosyal yardımlardan faydalanamayacak. Örnek vermek gerekirse, Almanya 'ya iş aramak için gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya'ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekmektedir.

IAB Araştırma Enstitüsü yapmış olduğu bir araştırmaya göre Almanya'daki kalifiye iş gücü açığı 1,24 milyon gibi rekor sayıya ulaşmış durumda.

OBM İŞÇİ ALACAK

Almanya 'ya işçi alımı yapan OBM Türkiye, geçtiğimiz ay başvuruları almıştı. Şimdi ise OBM Türkiye 'nin internet sitesi, teknik sorunlar nedeniyle kapalı. Kısa süre içinde tekrar açılacak internet sitesinde, vatandaşlar başvuru formunu dolduracak ve Almanya 'da çalışma fırsatı yakalayacak.

Başvuru formu erişime açıldığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Memurlar .net