Almanya Başbakanı Merkel'den Korkutan Koronavirüs Açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel , bugünkü grup toplantısında yeni tip koronavirüse ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Merkel'den Korkutan Koronavirüs Açıklaması

Merkel, tüm dünyada büyük paniği de beraberinde getiren yeni tip koronavirüsün ülkede yaşayan insanların yüzde 60 ila 70'ine bulaşacağını söyledi. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 4 binin üzerinde insan yaşamını kaybederken, koronavirüs vaka sayısı günden güne tüm ülkelerde artış gösteriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, Almanya'daki insanların yüzde 60-70'ine koronavirüsün bulacağını söyledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn da , Merkel'in sözlerini doğrulayarak, bir çok kişinin koronavirüs taşıdığını bile bilmeyeceğini virtüsün etkilerinin 65 yaş ve üstündekilerde daha sık görüleceğini söyledi. Spahn, "Virüsü kapanların yüzde 80'i bunu sorunsuz atlatabilir. Ancak 65 yaş ve üzerindekiler de sorun olabilir. Bunun için ekstra 28 bin yatak ayırdık" diye konuştu. Aralık 2019'da Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsle ilgili şimdiye kadar 115 bin vaka kaydı alınırken, bu kişilerden 4 bini koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Almanya'da şimdiye kadar koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 2 oldu.