Ali Erbaş'ın O Sözleri Hakkında Suç Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'ın Ramazanın ilk günü verdiği hutbe sonrası hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

Ali Erbaş'ın O Sözleri Hakkında Suç Duyurusu

Ali Erbaş hakkında suç duyurusu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında barolar suç duyrusunda bulundu. Edinilen bilgilere göre Erbaş , Ankara'daki Hacı Bayram Camisi'nde Ramazan'ın ilk cuma gününde cuma namazını kıldırmış ve hutbeyi de kendisi okumuştu.

ZİNA VE EŞCİNSELLİĞİ LANETLİYOR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdiği hutbede, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti.

Yılda yüz binlerce insan, gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım.” sözlerini söylemişti. 

SUÇ DUYUSU

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Ali Erbaş 'ın bu sözlerinin ardından bir açıklama yaptı ve hutbe ile ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

AÇIKLAMA : "GÖREVDEN ALINMALIDIR"

İHD Ankara Şubesi tarafından konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapıldı ve şu ifadelere yer verildi:

“Nefret suçlarını, ayrımcılığı, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini önlemek devletin görevidir. Açıkça suç işleyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden alınarak hakkında soruşturma başlatılması için gerekli tüm kurumları görevini yapmaya çağırıyoruz."

İKİ BARO KINADI

Bu suç duyurusu açıklaması sonrası iki barodan açıklama geldi. Ankara ve İzmir baroları tarfından yapılan açıklamada İHD 'nin suç duyurusuna destek verildi ve Ali Erbaş kınandı.

İşte o açıklamalar: