Ali Babacan'dan Çarpıcı Tespit: Ülke Kaynakları Yanlış Yerde Kullanılıyor!

Türkiye'nin yönetimsel meselelerine dair DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ülkenin sorunlarının ancak işinin ehli ve dürüst insanlar tarafından çözülebileceğini vurgulayarak, "Günümüzde yönetim kademesinde ne yazık ki dürüst insanların sayısı oldukça azaldı. Yanlış kişiler kritik pozisyonlara yerleşmiş durumda. Ülke kaynakları doğru alanlara harcanmıyor" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan Çarpıcı Tespit: Ülke Kaynakları Yanlış Yerde Kullanılıyor!

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde DEVA Partisi'nin ilçe başkanlığının açılışına katılan Ali Babacan, Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hakan Gül ve parti mensupları tarafından karşılandı. Buradaki konuşmasında Babacan, Türkiye'de yaşayan 85 milyon insanın varlığına dikkat çekerek, ülkenin daha büyük ve etkili adımlar atabileceğini dile getirdi. Babacan, "Bu hedefe ulaşmanın anahtarı, işlerin başına geçecek olan ehil ve dürüst kişilerden geçiyor. 13 yıl boyunca devlet görevlerinde bulundum, 11 yıl boyunca ülke ekonomisinin başında durdum. Şu anda size bu deneyimlerimle sesleniyorum; Türkiye'nin sorunlarını çözmenin temel yolu, işlerin başına ehil ve dürüst insanların gelmesinden geçer. Eğer enflasyonu yıllarca yüksek seviyelerde seyretmekten çıkarıp tek hanelere indirebildiysek ve bu seviyeyi uzun süre koruyabildiysek, bunun sebebi işin başına dürüst ve yetkin bir kadronun getirilmesidir. Hazine Bakanı olarak görev yaptığım dönemde faiz oranları yüzde 74'ten devraldım ve yüzde 4,6'ya kadar düşürdüm. Döviz kuru uzun süreler boyunca istikrarlı bir seyir izledi. Çiftçilerimiz ve emeklilerimiz daha iyi günler görmeye başladı. Tüm bunları, işin ehli ve doğru insanlarla gerçekleştirdik. Ancak günümüzde yönetim kademelerine baktığımızda, ne yazık ki dürüst insanların sayısı oldukça azalmış durumda. Yanlış kişiler kritik pozisyonları işgal etmiş durumda. Ülkenin kaynakları doğru alanlara harcanmıyor" şeklinde konuştu.

Babacan'ın konuşmasının ardından parti ilçe binasının açılışı gerçekleştirildi. Tören sonrasında Babacan, Kozan ilçesinde bulunan esnafı ziyaret etti.