Ali Babacan KHK’lılara Flaş Vaad Hakları Verilecek

Ali Babacan’dan KHK’lılar ile ilgili açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü. Babacan, beraat kararı alanlarını görevlerine iade edeceğiz dedi.

Ali Babacan KHK’lılara Flaş Vaad Hakları Verilecek

2016’daki darbe girişiminden sonra KHK ile görevden alınanlar için Ali Babacan’dan önemli açıklamalar geldi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde yaşanan süreçte Olağanüstü Hal (OHAL) KHK'ları ile mağduriyet yaşayanların sorunlarının çözümleri için hazırlanan planın kamuoyuna duyurulduğu toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Tiyatro Değildi

Ali Babacan yaptığı açıklamada, "Öncelikle ülkemizde hukuk devleti zeminini temin etmek gerekiyor. Siyasi istikrar ve ekonomik refah ancak hukukun üstünlüğü ile sağlanabilir. Hain terör örgütü FETÖ'nün demokrasimize kast ettiği 15 Temmuz 2016 akşamı yakın tarihimizin en kanlı gecesi olarak kayıtlara geçti. 15 Temmuz gecesi bir tiyatro falan oynanmadı. Milletimiz dimdik ayaktaydı. Milletimiz canı pahasına demokrasimizi savundu." İfadelerini kullandı. Babacan ayrıca Türkiye'nin yönünün 15 Temmuz sonrası demokrasiye dönmediğini ve iktidarın ülkeyi hukuksuzluklar ve adaletsizlikler ülkesi haline getirdiğini söyledi ve AKP'nin milleti istismar ettiğini ifade etti.

Utanç Tablosu

Açıklamasını devamında Babacan KHK’lıların topluca zulme maruz kaldığını belirterek "At izini it izine karıştıranların" Beştepe'den cesaret aldığı suçlamasını Erdoğan'a yönelterek KHK'larla ailelerin topluca zulme uğradığını söyleyerek durumun utanç tablosu olduğunu ifade etti.

Ali Babacan KHK eylem planına ilişkin şu açıklamaları yaptı;
"KHK listeleriyle ihraç edilenlerin mağduriyetini gidermek amacıyla iktidarımızın ilk 90 gününde kolları sıvayacağız. Haksız yere kamudan ihraç edilen herkesin hak ve itibarlarını iade edeceğiz.

Bu kapsamda, hakkında soruşturma veya kovuşturma olmayanları, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilenleri ve beraat kararı alanları, KHK ile ihraç edildikleri kamu görevlerine iade edeceğiz. Başka hiçbir şeye bakmayacağız. İşlerine kaldıkları yerden aynen başlayacaklar.

Kamu düzeni ve milli güvenlikle doğrudan ilişkili kurumlarda görev yaptıktan sonra ihraç edilenler ise idarenin kendilerine uygun göreceği bir göreve başlayacaklar.

Kamu görevine iade edeceğimiz tüm KHK'lilerin her türlü yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Haklarındaki bütün kısıtlamaları kaldıracağız.

Kamu görevine iade edilen vatandaşlarımızın isimlerinin yer aldığı tüm listeleri kamu kurum ve kuruluşlarının kayıtlarından sileceğiz.

KHK'lerin sosyal hayata ve özel sektöre yansıyan sonuçlarını da gidereceğiz. Kamu görevinden ihraç edilen vatandaşlarımızın özel sektörde çalışmalarının önündeki yasal ve fiili tüm engellere son vereceğiz."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /