Akşener'den Çarpıcı Uyarı: Devlet Krizi Kapıda, Çok Tehlikeli Bir Durum!

İYİ Parti'nin önde gelen ismi Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki gerginlikleri değerlendirerek, bu durumu "devlet krizi" olarak nitelendirdi. Akşener, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu anayasa sorununu eleştirdi ve çözüm önerilerini paylaştı.

Akşener'den Çarpıcı Uyarı: Devlet Krizi Kapıda, Çok Tehlikeli Bir Durum!

Devlet Krizinin Temel Sebepleri ve Tehlikeleri

Meral Akşener, Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Maziden Atiye Milli Yükseliş' panelinde yaptığı konuşmada, ülkedeki devlet krizine dikkat çekti. Akşener, bu durumu çok tehlikeli olarak değerlendirerek, Sayın Erdoğan'ın anayasa değişikliği için bu gerginlik üzerinden adım atmasının tehlikeli bir yol olduğunu vurguladı.

Hukukun Üstünlüğü ve Devletin Sorumluluğu

İYİ Parti Genel Başkanı, yargı kurumlarının arasındaki kavgayı devlet krizi olarak nitelendirirken, hukukun üstünlüğünün ortadan kalkmasının Türkiye için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Akşener, bu noktada Sayın Erdoğan'ın taraf olmak yerine anayasanın kendisine verdiği hakemlik görevini kullanması gerektiğini ve hukuki kavganın derhal çözülmesi için bir tavır koyması gerektiğini ifade etti.

Hukukun Yanında Duran İYİ Parti

Türkiye'de milletin onayıyla anayasa değişikliği yapılmasının mümkün olduğunu belirten Akşener, ancak mevcut anayasanın askıya alınması ve hükümlerinin yok sayılması durumunda hukukun ortadan kalkacağını, anayasanın çiğneneceğini vurguladı. İYİ Parti'nin hukukun yanında olduğunu dile getiren Akşener, devlet kurumları ve hukuk uygulamakla görevli kurumların arasındaki çatışmanın önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Düzenin Muhafaza Edilmesi İhtiyacı

Son olarak, Meral Akşener, Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlu dönemde, ülkede sükûnetin ve düzenin korunması gerektiğine dikkat çekti. Anayasa değişikliğinin yapılacaksa bu konuda önerilerin tartışılması gerektiğini belirten Akşener, herkesin aklını başına alarak sorunları çözme çağrısı yaptı.