Aksaray Milletvekili Ayhan Erel: Mülakatlar Bir An Önce Kaldırılmalı, Ataması Yapılmayan Öğretmenlerin Feryadına Kulak Verilmelidir

İYİ Parti Aksaray milletvekili Ayhan EREL, Ankara Ulus’ta ataması yapılmayan ve mülakatta elenen öğretmenlerle bir araya geldi. 

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel: Mülakatlar Bir An Önce Kaldırılmalı, Ataması Yapılmayan Öğretmenlerin Feryadına Kulak Verilmelidir

İHTİYAÇ ORTADA AMA ATAMA SAYILARI ÇOK AMA ÇOK AZ 

Mülakatlarla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Aksaray Milletvekili, MEB’in daha önce öğretmen ihtiyacı konusundaki açıklamalarını da hatırlatarak , “İhtiyaç ortadayken öğretmen atama sayısının az olması öğretmenlerimizin geleceğe dair umutlarını karartıyor” dedi.

DİNMEYEN BİR SANCI, SÜREKLİ KANAYAN BİR YARA HALİNE GELDİ 

Mülakatın dinmeyen bir sancı, kanayan bir yara haline geldiğini öğretmenlerin ve bir çok meslek grubunun yüksek KPSS puanlarına rağmen mülakatlarda elendiklerini belirterek bu konuda çözüm beklediklerinin altını çizen Aksaray milletvekili EREL kendisinin de öğretmen olduğunu ve bu mesleğin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Erel, “Bileğinin hakkıyla KPSS’den 90-100 puan alan bu gençlerimiz, mülakatlarda en düşük puanlarla elendiklerini, KPSS’den düşük puan alanların ise yüksek puanlarla atandıklarını belirtiyorlar. Burada bir haksızlık olduğu gün gibi ortada.” İfadelerini kullandı.

BU BİR SİYASİ MESELE DEĞİL, MEMLEKET MESELESİDİR

Çözüm için birlik beraberlik vurgusu yapan EREL, “ Bu konuda biz siyasiler olarak elimizi taşın altına koymalı, bunun bir siyasi mesele değil memleket meselesi olduğunu unutmadan çözüm odaklı adımlar atmamız gerekiyor. Gelin Şubat’ta 50 bin atama müjdesini verelim. Gelin mülakatlar kaldırıldı, hak eden hak ettiği atamayı alacak diyebilelim.” şeklinde konuştu.