AKOM Müjdesi: İstanbul'u Beyaza Bürüyecek Kar Fırtınası Geliyor!

İstanbul'da hava durumu ile ilgili olarak İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru, önümüzdeki günlerde kışın etkisini göstermesiyle ilgili bilgi verdi.

AKOM Müjdesi: İstanbul'u Beyaza Bürüyecek Kar Fırtınası Geliyor!

Hafta Sonu Balkanlar'dan Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor

AKOM'un açıklamasına göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Marmara Bölgesi genelinde etkili olacak. Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha düşerek kış değerlerine gerileyeceği ve beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Pazartesi'ye Kadar Kuvvetli Kar Yağışı Bekleniyor

Cumartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Pazar günü karla karışık yağmura dönüşeceği ve akşam saatlerinden itibaren ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları Düşüyor, Kar Geliyor!

İstanbul'da hava sıcaklıkları, 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredecek. 1-10 Şubat tarihleri arasında ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde olması bekleniyor. İstanbul halkının kışa hazırlıklı olması, özellikle kar yağışına karşı dikkatli olmaları önemlidir.