AK Partili Turan 'Dolar 3 Kuruş Arttı Diye Türkiye Batmaz'

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan gündeme bomba gibi düşen 'Dolar' değerlendirmesi.

AK Partili Turan 'Dolar 3 Kuruş Arttı Diye Türkiye Batmaz'

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, son zamanlarda artış gösteren döviz kurlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin doların artmasıyla batacak bir ülke olmadığını, yatırımların artacağını ve doların da toparlanacağını söyleyen Turan, Türkiye'ye yönelik arkaplanda oynanan oyunların farkında olduklarını ve bu oyunların da bozulacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili,"Önceden ne derlerse bu ülke yapmak zorundaydı. Şimdi öyle değil. Artık ihracatta, NATO'da 'Türkiye ne der?' diye bakıyorlar. Biz IMF yıllarını biliyoruz. Önceden 'Öğretmen limon satıyor.' diye haberler olurdu. Şimdi var mı böyle bir haber? 'Dolar üç kuruş aratacak, Türkiye batacak' diye bir şey yok. Dolar toparlanacak, yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Princessbet Biz, bu perdenin arkasındaki oyunu biliyoruz. Bu oyunlar da bozulacak." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki çalkantılı sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Turan, "Türkiye, Muharrem İnce'ye oy verseydi bugün ne olurdu? Kim kime oy vermişse baş tacı ama Muharrem İnce kazansaydı Bakanlar Kurulunu Kılıçdaroğlu mu, İnce mi atayacaktı? Kendi kongresini yapamayan bir parti Türkiye'ye ne katabilir? Kongre yapamayan partinin kime faydası var? Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'yi başkan olsun diye aday yapmadı. Kendisinden kurtulmak istedi. İnce, şu an vekil bile değil. Bu ülke, bu kadar küçük mü? Kendi koltuk kavgasını Cumhurbaşkanlığına alet ettiler. Madem Muharrem İnce iyi bir aday neden partiye genel başkan yapmıyorsun? Madem kötüydü niye Cumhurbaşkanı yapmaya çalıştınız?Her kampanyaya Anıtkabir'den başlarlardı, bu kampanyaya Edirne'den başladılar. HDP, doğuda oy kaybetti ama batıda oy artırdı. Çünkü CHP, HDP'ye omuz verdi. Afrin'e girdik, 'Ne işiniz var?' dediler. Atatürk olsa Mehmetçik'in başında olurdu." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA