AK Partili Taşkın: Görme Engellilerin İstihdamına Yönelik Çalışmalar Yürütülüyor

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, TBMM Genel Kurulu'nda Merisn Tarsus Devlet Hastanesi klima dış ünitesi bakım onarım sırsında meydana gelen kazada yaralanan işçilere geçmiş olsun dileklerini iletirken, görme engelliler haftası vesilesiyle de önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili Taşkın: Görme Engellilerin İstihdamına Yönelik Çalışmalar Yürütülüyor

Engelli vatandaşlar için yapılabilecek en önemli desteğin, sosyal hata katılımlarının arttırılması ve ayakta kalabilmelerinin sağlanması olduğunu hatırlatan AK Parti Mersin Milletvekili Taşkın, bu amaçla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bir çok projeyi hayata geçirdiğini ve daha da geçireceğini söyledi.

Taşkın, "Bu sabah, Mersin Tarsus Devlet Hastanesi klima dış ünitesinin bakım ve onarımının yapıldığı sırada meydana gelen kazada yaralanan hemşehrilerime geçmiş olsun diyor, Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Dünyada, her yıl ocak ayının 2'nci haftası olan 7-14 Ocak tarihleri Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası olarak kabul edilmektedir. Engelli kardeşlerimize yapabileceğimiz en önemli destek, sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlayarak onların kendi ayaklarıüzerinde durabilmelerine yardımcı olmaktır. Bu amaçla, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca görme engelli vatandaşlarımız için erişilebilirlik düzenlemelerinden rehabilitasyona ve istihdama uzanan birçok alanda çalışmalar yürütülmektedir diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.