AK Partili Ömer Çelik: Dönüm Noktası Olacak

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'de rejim güçlerine tanınan sürenin Erdoğan ile Putin görüşmesinden sonra netleşip netleşmeyeceğine yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Partili Ömer Çelik: Dönüm Noktası Olacak

İdlib konusundaki son gelişmelerin ardından kesin bir şey söylenmeyeceğini fakat Erdoğan-Putin görüşmesinin dönüm noktası olacaüğını söyleyen Çelik, daha önceki görüşmelerden istenen sonuçların alınamadığını, teklif edilenlerin mutabakatlara aykırı olduğunu vurguladı.

AK Parti sözcüsü konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: Kesin bir şey söyleyemeyiz ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız tabi ki bu görüşmede Türkiye'nin tezlerini net bir şekilde ortaya koyacaktır. Şimdiye kadar yapılan görüşmelerden, bize verilen haritalardan arzu ettiğimiz sonuç çıkmadı. Bize sunulan teklifler, Türkiye'nin tezlerini karşılayan teklifler değil. Ayrıca bizim değerlendirmemize göre heyetler arası görüşmelerde ortaya çıkan ve Türkiye'ye teklif edilen unsurlar şimdiye kadar yaptığımız mutabakatlara da aykırıdır.

Rejimin oldubitti ile orada bir durum ortaya çıkardıktan sonra 'Buradan geri çekilmem, bu benim güvenliğim için gereklidir' demesi, Türkiye açısından kabul edilecek bir durum değildir. Bunu Rusya'nın da kabul etmemesi gerekir, Soçi Mutabakatı'na aykırıdır, kuşkusuz harekete geçmek için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Sayın Putin ile bir araya gelmesi bir dönüm noktası olacaktır.