AK Parti'den Son Dakika İstanbul Açıklaması! 'Organize bir ekip çalışması'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine ilişkin son dakika açıklamaları geliyor. İBB Başkanı Mevlüt Uysal ,düzenlediği basın toplantısında Büyükçekmece'deki iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den Son Dakika İstanbul Açıklaması! 'Organize bir ekip çalışması'

AK Partili Mevlüt Uysal düzenlediği basın toplantısında Büyükçekmece'deki iddialara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece'de usulsüzlük yaptığı belirtilen şahsın gözaltına alındığını ve daha sonra tutuklandığını söyleyen Uysal, Büyükçekmece Belediye Başkanı'nın da bu konuda ifade verdiğini söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda seçim sürecini etkileyebilecek şekilde usulsüzlükler olduğunu söyleyen Mevlüt Uysal, "Seçimin iptal edileceğini düşünüyorum" dedi.

Mevlüt Uysal'ın açıklamalarından satır başları:

Büyükçekmece'de 24 Haziran seçimlerinde bundan 8 ay önce milletvekili genel seçimi var, Büyükçekmece'de seçmen sayımız 172 bin 351 imiş, bugün seçmen sayımız 174 bin 661 , aradaki fark 2100 civarında. Niye bu kadar az fark varken, niye bu kadar tartışma var. CHP yetkilileri de bunun üzerinden tartışma yapıyor. Halbuki Büyükçekmece'de 24 Haziran'a göre bugün seçmen listesinde sadece 2100 civarında artış görülse bile, burada yüzde itibariyle Türkiye'nin hiç bir yerinde olmayan seçmen hareketi gerçekleşmiş. Burada, 172 bin 351 seçmenden toplam 11 bin 954 seçmen düşürülmüş, bu düşürülenlerin içerisinde yurtdışına çıkanlar, askere gidenler, şehir dışına gidenler var. Hiç bir yere gidemeyen, seçmen olamayanlar var. Ayrıca bu tabi bu süre zarfı içerisinde 14 bin 264 seçmen de buraya yeni kayıt yapmış. Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş. 

Özellikle burada 11 bin 954 seçmen içerisinde Büyükçekmece seçmen kaydına düşen seçmenlerin arasında 3 bin 92 seçmenin hiç bir yerde seçmen kaydı yok. Bu ne manaya geliyor, aslında bir nevi , vatandaşlıktan çıkarılmış gibi. Seçimde oy kullanma var ise, bu oy kullanma hakkı elinden alındıysa bu ciddi problem. Bu insanlar hiç seçmen kaydında yok. Seçmen kayıtları üzerindeki, değişiklikleri organize bir ekip olarak yapılabilir.

Toplamda 26 bin seçmen hareketliliği var ise, bunun 1 ya da bir kaç kişinin yapabilmesi mümkün değil. Burada baktığımız zaman, bence halkın düşünmesi gerekiyor. Seçmen listesine yazılırken, vatandaşlar sadece nüfus müdürlüğünden yapılan işlemlerle her şeyin yapıldığını düşünüyorlar. Adrese dayalı kayıt sistemine geçildikten sonra, bir vatandaşın bir yerden başka yere ancak belediyeden alınan numarataj sistemi üzerindeki adresle mümkün olur. Yani herhangi bir seçmeni kaydetmekle, belediyeden almış olduğu verilerle, oturulabilecek bir mekana kayıt yapılabilir. Oturulabilecek bir yer yoksa oraya kayıt yapılamaz. Boş arsaya, konteynere, iş yerine kayıt yapılamaz. O zaman nüfustaki şahsın kayıt yapabilmesi için ne gerekli, belediyeden adrese dayalı kayıt yapılabilmesi için gerekli olan numarataj sistemindeki, o adresin numarasıyla kayıt yapılabilir. Sahte seçmen yazılabilmesi için numerataj sistemiyle adresler oluşmuş. Boş arsada seçmen var, bu seçmen nasıl kayıt yapılmış. Belediyeye herhangi bir vatandaş müracaat ettiğinde, ben şu arsama bina yapmak istiyorum dediğinde, proje ve ruhsat müracaatı yaptırmak zorunda. 

SOYİSİMLERİNDEN AK PARTİYE OY VEREBİLECEK KİŞİLER OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

Seçmen listesinden düşürülen 4 bin civarında seçmen var, bunun 1500 'ü AK Parti üyesi, biz 850-900 üyemize ulaşmışız. 541 üyemize ulaşamamışız, telefonları değişmiş. Ama burada 3 bin , toplamda 3 bin 92 seçmenden de baktığımızdan diğer kaydı düşürülen seçmenlerin de soyismi tarandığı zaman AK Parti'ye oy verenler olduğu kolayca tespit edilebilecek kişiler olduğunu görüyoruz. Bu kişiler de AK Parti'ye oy verebilecek kişilerin seçmen listesinden düşürülmesi için operasyon yapılmış. AK Parti'ye oy verebileceği belli olan soyisimlerinden bakıldığı zaman, ailede üye var ise, seçim irtibat bürosunda görevliyse, mahalli yönetimlerde vesaire görev almış ise, bu arkadaşlarımızın da seçmen kaydından silinmiş olduğu görülüyor.