AK Parti'de Heyecan Zirvede! Yerel Seçimler İçin Temayül Anketi Gündemde!

AK Parti, yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirlemeye yönelik önemli bir aşamaya giriş yaptı. Ülke genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen yoklama, saat 16.00’da tamamlanacak.

AK Parti'de Heyecan Zirvede! Yerel Seçimler İçin Temayül Anketi Gündemde!

Yerel Seçimler ve Aday Belirleme Süreci

Parti içi süreçlere ilişkin açıklama yapan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ankara'nın Sincan ilçesindeki Fatih Kongre ve Kültür Merkezi'nde temayül yoklaması hakkında detaylar paylaştı. Yavuz, ülke çapında yaklaşık 150 bin parti üyesinin bu yoklamaya katıldığını ifade ederek, “Bugün burada, salonda bulunan 5 binden fazla kişi, oy kullanacak. Bu, oldukça büyük bir katılım. Bu sayede Ankara genelinde, ilçelerde ve Türkiye genelinde teşkilat mensuplarımızın görüşlerini alıp, saat 16.00 itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunmuş olacağız” dedi.

Yoğun Katılım ve Aday Başvuruları

Yavuz, adaylık başvurularının devam ettiğini belirterek, “Memurların istifası için son tarih 1 Aralık. Başvurular bu tarihe kadar devam edecek. Şu ana kadar sisteme başvuranların sayısı 8 bini geçti. Daha da fazla başvuru olacak ve bu sayı 10 binleri hatta 20 binleri, 30 binleri aşacak düzeyde olacak” şeklinde konuştu.

Aday Açıklama Tarihleri ve Beklentiler

Adayların ne zaman açıklanacağı konusuna da değinen Yavuz, “Partiler için adaylık süreci başladı. Kendi iç takvimimizi sürdürüyoruz, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun takvimi henüz açıklanmadı. Seçim takvimi, ocak ayında duyurulacak ve bundan sonra her şey hızlanacak. Geçmiş dönemde aday listeleri 19 Şubat’ta seçim kurullarına sunulmuştu. Bu yıl için henüz bir tarih belirlenmedi, fakat 19 Şubat veya 20 Şubat gibi bir zaman dilimi bekleniyor. Bu da partilerin 20 Şubat’a kadar hazırlık yapabileceği anlamına geliyor. Ancak partiler, çalışmalara hemen başlamak istiyor. Biz de AK Parti olarak aynı düşüncedeyiz. 2019'da Ocak ayının sonunda aday tanıtım programı düzenlemiştik ve bu şekilde mitingler ve aday programlarına başlamıştık. Bu sefer de benzer bir planlama içinde olduğumuzu tahmin ediyorum. Süreç devam ettiği için şu an 'aday adaylarının ilanı' gibi bir durum söz konusu değil. Genel rakamları paylaşıyoruz. Çünkü bu dinamik bir süreç. İstifa edenlerin ardından 'Ben de buradayım' diyenler de olacak. Bu süreçleri bekliyoruz ve bunun ardından istifa etmek zorunda olmayanların durumu değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Karar Süreci ve Komisyonun Rolü

Adayların belirleneceği komisyonun henüz çalışmaya başlamadığını belirten Yavuz, “Ancak parti içinde ilgili birimler yoğun bir şekilde çalışma içindeler. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Karar veren komisyon oluşturuldu, buyurun’ dediğinde, biz de hazırlıklarımızı tamamlayarak masaya oturacağız. Son kararı verecek olan da Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık yapacağı o komisyon olacak. Ne zaman başlayacağını kesin olarak bilmiyoruz, fakat şu an için başlamadı. Sayın Cumhurbaşkanımız da ‘Önce istifa süreci, 1 Aralık’ı geçsin; sonra bakarız’ dedi. Muhtemelen bundan sonra bir tarihte başlayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.