AK Parti Yerel Seçim Adaylık Sürecine Start Verdi!

AK Parti, mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı başvurularını almaya başladı. Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bu süreçle ilgili önemli detayları paylaştı.

AK Parti Yerel Seçim Adaylık Sürecine Start Verdi!

Müracaat Şartları

Yavuz'un belirttiği üzere, AK Parti merkez organları ve mevcut belediye başkanlarından aday adaylığı müracaatı almayacak. Aday adaylığı başvuruları, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarını kapsayacak şekilde düzenlenecek.

Başvuruların Süresi

Aday adayları, büyükşehir belediye başkanlığı, il belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve belde belediye başkan adaylığı için 17 Kasım'a kadar başvurabilecekler. Meclis üyeliği için başvurular ise 3 Aralık'a kadar devam edecek.

Bağış Yoluyla Adaylık

Bu dönemde başvuru aidatı alınmayacak, bunun yerine bağışlar kabul edilecek. Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin TL, il belediye başkan adayları 30 bin TL, ilçe belediye başkan adayları 20 bin TL, belde belediye başkan adayları 10 bin TL bağış yaparak adaylık başvurusunda bulunabilecekler.

ak-partide-yerel-secim-adaylik-sure-son-gelisme-8482.jpg

Bağışların Amacı

Bağışlar, Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılacak. Bu yardımlar, AFAD aracılığıyla doğrudan ulaştırılacak. Bağış miktarı, gençler ve kadınlar için 1/2 oranında, engelliler için ise 1/4 oranında belirlenmiştir.

Dijital Süreç ve Çevresel Katkı

Aday adaylığı başvurularının yanı sıra teşkilat temayül yoklaması da dijital ortamda gerçekleştirilecek. Bu sayede geçersiz oy kullanımı önlenerek, 3 ton kağıt israfının önüne geçilecek. İtiraz ve şikayetler de dijital platformda alınacak, bu da doğaya olan olumsuz etkiyi minimuma indirecek.

Sonuç ve Seçim Tarihi

Yavuz, milletvekillerinden aday müracaatı alınmayacağını belirtti ve seçimlerin kesin olarak 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacağını duyurdu. Bu süreçte aday adayları, belirtilen şartlar ve süreçlere dikkat ederek başvurularını gerçekleştirebilirler.