AK Parti ve MHP Prensipte Anlaştı! Görüşmeler Sürecek

AK Parti ve MHP , Yerel seçimlerde de ortak hareket edecek mi, MHP Ankara, İzmir gibi büyükşehirler için Belediye Başkan adayı çıkaracak mı? Yerel seçimlerde Cumhur ittifakının sürüp sürmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek.

AK Parti ve MHP Prensipte Anlaştı! Görüşmeler Sürecek

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi , Cumhur İttifakının yerel seçimlerde de devam etmesi konusunda prensipte anlaşmaya vardı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, görüşmelerin heyetler halinde süreceğini bildirdi.  Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Sadir Durmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki , Cumhur ittifakının önümüzdeki seçimlerde de sürmesine yönelik ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Görüşmelerden sonra açıklamalarda bulunan iki isim de olumlu konuşurken, Sadir Dumaz, "Cumhur İttifakı iradesinin yerel seçimlerde de aynı şekilde devam etmesi hususunda karşılıklı irade beyanında bulunduk. Görüşmelerin devamı konusunda mutabık kaldık." ifadelerini , Mehmet Özhaseki ise "Görüşmeler heyetler halinde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi, yerel seçimlerde bazı şehirlerde aday çıkarmayıp AK Parti'nin adayını destekleme kararı almıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacağını açıklayan MHP'nin Ankara, İzmir gibi iller konusunda ne yapacağı merak ediliyor. AK Parti ise yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarılacağını bu konuda hazırlıkların sürdüğünü açıkladı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA