AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Son Dakika Açıklamaları

Son Dakika... AK Parti MYK toplantısının ardından parti sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Berat Albayrak'ın istifası hakkında Ömer Çelik ne söyledi, ABD seçimleriyle ilgili son açıklamalar neler, AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalar kamu bülteni haber sitesinde.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Son Dakika Açıklamaları

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

İzmir depremiyle ilgili gündemi yakın şekilde takip ediyoruz, Türkiye bu büyük acının yaralarını sarmaya devam ediyor. 114 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1034 vatandaşımız ise yaralandı. Devlet tüm imkanlarıyla seferber oldu. 

Bugün MYK gündeminde teşkilat başkanlarının sunumu vardı. Kongre sürecini ilgilendiren bir sunum. Mali ve İdari başkanlığımızın sunumları vardı. TBMM grubunun çalışmaları değerlendirildi. 

Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş ve Kocaeli kongrelerine katıldı biliyorsunuz. Bu hafta içerisindeki en büyük sevincimiz Azerbaycan'ın Şuşa şehrinin işgalden kurtarılmasıdır. 28 yıldır işgal altında kalan bu bölgeler birebir Azerbaycan toprağıdır, öz Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan bunları her türlü hukuka aykırı şekilde işgal etmişti. Azerbaycan toprakları tek tek kurtarılıyor. Karabağ'ın Azerbaycan'ın olduğu fiilen ortaya konuluyor. Şuşa son derece kritik bir şehir, bir sembol. Tabii Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimizden çok sayıda şehidimiz var hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Ermeni işgalciliğine destek veren ülkeleri kınıyoruz. 

Fransa devletinin pek çok insan hakları konusundaki kazanımı Macron yönetimi tarafından yok ediliyor. Son olarak 4 çocuğu ailelerinden alarak sorguladı. 10 yaşındaki çocukları sorguladılar. Peygamber efendimiz hakkındaki o çirkin karikatürler hakkında sınıfta yorum yapmaları isteniyor, öğretmenleri de bunu şikayet edince, 10 yaşındaki 4 çocuğu ailelerine haber vermeden sorgulayan bir fransa ile karşı karşıyayız. Sonra bozkurtlar adlı yapılanmayı sonlandıracağız dediler. Ermenilere karşı barışçıl protesto yapan birilerinin protestolarını esas alarak fransa yönetimi böyle bir tavır alıyor. FETÖ'lü teröristler ve pkklılar burada rahatça dolaşabiliyorlar.

SORU CEVAP KISMI

BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFASI HAKKINDA SORUYA CEVAP :

Değerli arkadaşlar MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde göreve getirme, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir. Bununla ilgili benim açıklama yapmam doğru değil. Sn. Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili kendi takdirini kamuoyu ile paylaşacaktır. Dolayısıyla bu MYK'nın konusu değil. Bu cumhurbaşkanlığı kabinesi ile ilgili bir konu. Devlet gayet güçlü şekilde yoluna devam etmektedir. Herhangi bir tıkanma, aksama söz konusu değildir.

Sn. Cumhurbaşkanımız pazar günü Kapalı Maraş bölgesini ziyaret edecekler, Sn. Bahçeli'yi de davet ettiler. Bu konudaki alınan mesafeler, en son Şuşa ile ilgili durumu bahsettim. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi konularına, gündemine hakimdir. Devlet krizi olarak nitelendirilebilecek bir aksama söz konusu değildir. Yetkiye getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. 

ABD SEÇİMLERİ

ABD seçimlerini yakından takip ettik. Seçim sonuçları resmen belli olduğu zaman kazananı tebrik edecektir. Seçim sonuçlarının resmen belli olmasını bekliyoruz. Adayların her ikisini de yakından tanıyor Türkiye. Dolayısıyla orada kim kazanırsa kazansın Türkiye'nin hazırlıkları vardır. Türkiye hak ve menfaatlerini savunma konusunda büyük bir deneyime sahip bir ülke. Tüm dünyada seçim meseleleri giderek daha çok tartışma sebebi oluyor. Demokrasilerin geleceği açısından kaygı verici hale geldi. Siyasal değerliliği açısından seçim sonuçlarının sisteme tam yansıması konusunda tartışmalar oluyor. Türkiye, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra kazananı tabii tebrik edecek, Amerikan halkına saygısı gereği.  

FRANSIZ HÜKÜMETİNİN BOZKURTLAR KARARI

Avrupanın çeşitli ülkelerinde bazen Diyanet, bazen ülkücüler, bazen milli görüş diyip hedef gösteriyorlar. Bunu asla kabul etmiyoruz. Üstelik bu hedef göstermelerinin çoğunun arkasında aslında böyle bir yapılanma yok, ermenilerin tavırlarını protesto eden Türk kökenli insanlara karşı böylesine bir faaliyet ermeniler tarafından yürütülüyor. Fransız hükümeti bunu kendi gündemine alıyor. Oradaki vatandaşlarımızın böyle gösterilmesine hizmet eden Fransız hükümetidir. Olmayan grupları, dernekleri hedef göstermek Fransa'ya hizmet etmez. 

DETAYLAR GELİYOR...