AK Parti Milletvekili Milyonlara Müjdeyi Verdi İşte Borcu Silinecek Vatandaşlar

Torba yasada yer alan ve milyonları ilgilendiren kanun teklifinde detaylar belli oldu, işte borcu silinecekler.

AK Parti Milletvekili Milyonlara Müjdeyi Verdi İşte Borcu Silinecek Vatandaşlar

Gaziantep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, milyonları ilgilendiren torba yasanın detayını paylaştı. Perşembe günü mecliste görüşülecek yasanın içeriğini Koçer açıkladı.

3 Milyon Kişinin Borcu Silinecek

Torba yasa detaylarını paylaşan Koçer, ‘’3 milyon vatandaşın icra borcu silinecek. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce başlatılan icra takipleri 2 bin lira ve altındaki alacaklar tasfiye edilecek. GSM kuruluşları, doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerine olan borçlar bu kapsamda yer alacak. Varlık yönetim şirketlerine devredilen alacakların 2 bin 500 liralık kısmı istisna edilerek 1 milyon kişi, bankalara olan kredi kartı ya da başka borçlarından kurtulmuş olacak. Doğal gaz, elektrik dağıtım ve GSM şirketlerinin 2 bin liraya kadar olan alacaklarına ilişkin 2 milyon kişiyi ilgilendiren dosya ile 3 milyon vatandaşın borçları silinecek’’ dedi.

Engelli ve Yaşlıların Borcu Silinecek

Engelli ve yaşlıların borçları hakkında da müjde veren Koçer, ‘’Yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili ödemeler gerçekleştikten sonra kişilerin ölüm, gelir değişikliği gibi sebepler sonucu tespit edilen yersiz ödemelere ilişkin borçlar silinecek. Ödeme gücü bulunmayan 163 bin 572 engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon 292 bin 916 liralık borcu silinmiş olacak’’ açıklamasında bulundu.

Kara Listeden Çıkarılıyorlar

Koçer açıklamasının devamında, ‘’Karşılıksız çıkan çeki protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin, borçların ödenmesi geciken kısmının 1 Haziran 2023’e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak. Bu borçların anapara veya taksit ödeme tarihi 1 Ekim 2022’den önce olacak’’ ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /