AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin : İhtiyaç Sahibi Bir Kadına 'Geber' Diyene Hayat Hakkı Tanımayız

Adalet ve Kalkınma Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, görevden alınan İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Başkanının sosyal medyadaki paylaşımına sert tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin : İhtiyaç Sahibi Bir Kadına 'Geber' Diyene Hayat Hakkı Tanımayız

Söz konusu şahsın paylaşımının kabul edilemez olduğunu bunu yapana hayat hakkının tanınmayacağını, hayat hakkından kastının 'Memuriyet alanındaki varlığı' olduğunu söyleyen Zengin şu ifadeleri kullandı:

Şimdi, hayatın içerisinde hiç suçu olmayan bir alan yok. Ben daha evvel geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında da söyledim, bizim içimizde de bir hata yapan insan varsa, insanların hatasını o parti, bu parti, bu bakanlık diye ayırmıyoruz. Yanlış yapan kimse, bizim bakanlığımız bünyesinde bizim bakanımız da atamışsa, kim yaparsa yapsın yanlış yanlıştır; biz bunun sonuna kadar takipçisiyiz. Nail Bey hakkında hukuken ne yapılabilecek ne varsa sonuna kadar yapacağız ve mümkünse de memuriyetten atılmasıyla alakalı bütün bir gayret sarf edeceğiz. Bunu hep beraber takip etmemiz lazım, bunu kabul etmemiz mümkün değil.

BUNU SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ

İster roman vatandaşı… Onu da biraz tuhaf buluyorum yani "Roman vatandaşımıza bunu dedi." Bu bile ayrımcı bir ifadedir. Önemli olan bir insana, ihtiyaç sahibi olan bir insana, bir kadına, bir vatandaşımıza bunu söyleyen insana biz hayat hakkı tanıyamayız.Hayat hakkından kastettiğim şey: Bu alandaki varlığını kastediyorum, memuriyet alanındaki varlığını kastediyorum. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz ve görüyorum ki müşterek bir sorumluluk var. 

BU NOKTAYA GELENE KADAR BENZER BİR TON İŞ YAPMIŞTIR

Herhâlde bu lafı söyleyen adam, o noktaya gelene kadar buna benzer bir ton iş yapmıştır çünkü insanların iş yapma şekli, bir işi nasıl yaparsa bütün işlerini aynı şekilde yapar, bir fark yoktur. Yemeğini yemesinden, oturmasına, iş yapmasına hepsi aynıdır.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay isimli şahıs, "Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım şimdi ben dilenmekten çöpten yiyecek toplamaktan geliyorum" diyen bir kadının videosunu paylaşmış ve "Geber" demişti. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını silen Nail Noğay hakkında İstanbul Valiliği de soruşturma başlattı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, ""İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı (Nail Noğay), şahsi Twitter hesabından yapılan çirkin paylaşımı nedeniyle, Bakanlık makamınca görevden alınmış ve hakkında tahkikat başlatılmıştır. İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden görev yapmaya devam edeceğiz" denildi.