AK Parti'den Son Dakika Mahkum Affı Açıklaması

Yüzbinlerce mahkum ve mahkum yakınının merakla beklediği af düzenlemesiyle ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan son dakika açıklamaları geldi. Hayati Yazıcı, MHP'nin mahkum affı konusunda ısrarlı olmadığını, AK Parti'nin de gündeminde af düzenlemesinin olmadığını söyledi.

AK Parti'den Son Dakika Mahkum Affı Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirdiği mahkum affı düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin gündeminde mahkum affı düzenlemesinin olmadığını, fakat diğer partilerin bu konuda yapacağı düzenleme tekliflerine karşı yadırgama halinde olmayacaklarını söyleyen Yazıcı, MHP'nin de mahkum affı konusunda ısrarlı olmadığını söyledi.

Hayati Yazıcı , "Bir defa af AK Partinin gündeminde yok. Diğer partilerin af ve buna benzer teklifleri meclise taşımaları o partilerin bileceği iştir. Bundan ötürü kimseyi yadırgamayız. Biz MHP'yi yadırgamamız söz konusu değil, programında var taşımıştır. Partilerin ittifak yapması tüm stratejilerini birlikte yapacakları şeklinde anlamamak gereklidir. Cumhur ittifakının alanı belli. MHP meclise sunduğu af, kimilerinin infaz düzenlemesi diye nitelediği düzenlemeyi biz irdelemiş, çekincelerimizi beyan etmişiz. Onlar da ısrarlı değil, ısrarlı bir durumları olsalardı daha önce istişare edilirdi. Kendilerine özgü bir teklif, meclise taşımışlar, meclis çoğunluğu bunu uygun görürse çıkar."  şeklinde konuştu.