AK Parti'den Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması

AK Parti TBMM Grup Başkanı Ankara Milletvekili Naci Bostancı, CNN Türk'ün konuğu oldu. Burada gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Naci Bostancı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti'den Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' şeklinde bir tanımlamanın doğru olmadığını, EYT'nin Erken emeklilik bekleyen bir kesim tarafından oluşturulduğunu söyledi.

"EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR TANIMLAMASI DOĞRU BİR TANIMLAMA DEĞİL, ERKEN EMEKLİLİK DAHA DOĞRU BİR TANIMLAMA"

Naci Bostancı,  "Bir kere EYT tanımlası doğru bir tanımlama değil. 1999 yılında çıkan yasa çerçevesinde emekliliğin nasıl olacağı şartlara bağlı, yıl, ödenen gün sayısına ve nihai yaşa bağlı 3 kriter var. Bu kriterleri yerine getiren herkes emekli oluyor.Bazı arkadaşlar, bazı kesimler, erken emekli olmak istiyorlar. Bu 3 şarttan 2'sini temin etmişler, diğer şart ortadan kaldırılsın, biz emekli olalım diyorlar. Yaşa takılma denilen hadise budur. Eğer biz erken emekliliğin önünü açarsak, bunun anlamı, 30 yaşın altında olan ne kadar genç varsa, onlar için daha genç emekliliğin önünü açacağız demektir. Bunun bedelini kim ödeyecek. Bedeli toplum ödeyecek. Erken emekli olayım diyerek biri talepte bulunduğunda, çalışacak olacak olanlar daha sonraki kuşaklardır. " ifadelerini kullandı.

"O ZAMAN Kİ PARÇALI SİYASET ORTAMINA RAĞMEN DOĞRU BİR KARAR VERİLDİ" , "SURİYELİ ÖRNEKLERİ DOĞRU DEĞİL"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın sık sık bahsettiği 1999 yılındaki düzenlemeye ilişkin, o zamanın siyasi ortamına atıf yapan Bostancı, 'Parçalı' olarak nitelendirdiği siyasi ortama rağmen meclisten doğru bir karar çıktığını, bu kararın devletin dengeleri açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Bostancı, "1999 yılında bu yasa çıkarken Türkiye siyasetinin bugüne nazaran daha parçalı siyaset vardı. O siyasete rağmen biraz acı gelebilecek kararlar verildi. Meclisten çıktı bu karar, çok da doğru bir karardı. Bu kararları esnetip erken emekliliğe yol açmasını istemiyoruz. Bunun maliyeti var. Nihai olarak siz o kapıyı açtığınız zaman buradan çıkacak total bir maliyet vardır. Suriyelilere veriyorsunuz da niye bunlara vermiyorsunuz denmemeli. Suriyelilere vermek dediğiniz hadise, Türkiye'nin Suriye iç savaşı neticesinde kendisini bulduğu bir durumdur.Böyle mukayeseler doğru değil, sonuçta devletin bütçesi olur, devlet milletten toplar millete dağıtır. Bunun makul ve rasyonel olması gerektiği ortadadır. İşin şöyle bir tarafı var, MHP'nin seçim beyannamesinde EYT vaadi var. Bir siyasi parti olarak bu vaad çerçevesinde bu görevi yerine getirmek durumundalar. " şeklinde konuştu.

"MHP'NİN SEÇİM VAATLERİ ARASINDA EYT VARDI, O YÜZDEN BÖYLE BİR DURUM YAŞANDI"

Milliyetçi Hareket Partisi'nin , EYT konusundaki oylamada önce olumlu daha sonra çekimser davranmasına ilişkin kendisine sorulan soruya da yanıt veren AK Parti TBMM Grup Başkanı Bostancı, MHP'nin seçim vaatleri arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin olduğunu hatırlatarak, "MHP aynı zamanda devlet, millet , istikrar bu konulara ilişkin hassasiyeti olan bir parti. Popülizm dalgası üzerinden devletin genel dengelerine ilişkin hususları gözden kaçıracak bir parti değil. Dünkü yaşanan hadise, mecliste zaman zaman bu tür komisyonlar kurulması için teklifler verilir. Kimi durumlarda iktidar olarak gördükleri partilere karşı birlikte davranırlar, dün görünüşte böyle bir şey yaşandı." dedi.  Bostancı konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Sanıyorum , MHP burada hem bu kesime ilişkin vermiş olduğu sözün bilgisi ve bilinci içinde olduğunun bilgisini vermek istedi. Hem de devletin dengesine ilişkin hassasiyetini vurgulamak istedi."