Aile Destek Ödemeleri Yattı mı? Hesabınızı Kontrol Edin!

Aile destek ödemeleri için hesabınıza yatan tutarı E-Devlet'ten öğrenebilirsiniz.

Aile Destek Ödemeleri Yattı mı? Hesabınızı Kontrol Edin!

Aile destek ödemesi sorgulama ekranı, aile yardımı alan hak sahiplerinin dikkatini çekiyor. Aile Destek Programı ödemeleri her ay hak sahiplerinin hesaplarına Temmuz ayına kadar devam ediyor. Bu ödemeler, eğitim, sağlık, barınma ve gıda gibi çeşitli ihtiyaçları kapsıyor. Vatandaşlar başvurularını E-Devlet Kapısı veya ikametgâh adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yaparak aile destek yardımından yararlanabiliyor. Haziran ayı aile destek yardımı ödeme tarihine odaklanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın duyurusunu bekliyor. Aile Destek Ödemeleri ne zaman yatacak? İşte, aile destek ödemesi e-Devlet sorgulama ekranı ve ödeme tarihi hakkında detaylı bilgiler.

Henüz haziran ayı ödeme tarihiyle ilgili bir açıklama yapılmadı, ancak ödemelerin genellikle ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor. Herhangi bir gelişme olduğunda, haberimizde bunu duyuracağız.

Vatandaşlar ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını e-devlet üzerinden kontrol edebilirler. e-Devlet sistemi üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümüne T.C. kimlik numarasıyla giriş yaparak "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına erişmek gerekiyor.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra ödemelerin yatırıldığı tarih görüntülenecektir.

Aile Destek Programı ödemeleri, aile geliri aralığına göre değişen tutarlarda hane başına yapılıyor. İşte ödeme tutarları:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.