Aile Destek Ödemeleri Yardımları Başlıyor

Aile için destek yardımı devam ediyor. Hak sahiplerine ödemeler Ocak ayında başladı.850-1250 TL Aile Destek Programı kapsamında verilmeye devam edilecek. 4 yoldan gelir elde edebilirsiniz, bu sayede maddi sıkıntı yaşayan aileler içiniz rahat olsun.Aile Teşvik Kampanyası'ndan yararlanmak isteyen herkes, ev adreslerine de bağlanan e-devlet portalı üzerinden Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na başvuruda bulunabilir.

Aile Destek Ödemeleri Yardımları Başlıyor

Aile destek yardımı için yılbaşı öncesi ne söylendi:
Bakan Yanık, aileye yardımda bulunulacağını açıkladı. Sosyal yardım projesi ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilgi artsa da yardımların 12 ay süreceği belirtildi.

lk ödeme 29 Aralık'ta yapıldı ama sosyal yardım ödemeleri hala yapılıyor. Bu sayede maddi sıkıntı yaşayan ailelere bir yardım eli büyük bir destek olabilir ve günlük hayatlarını daha rahat hale getirebilir.

Ocak ayı için sosyal yardım ücretleri tahsil edildi mi?
Sosyal yardım fonu yeni yıldan önce ödendi. Türkiye Aile Yardım Programı kapsamında üç milyon haneye yardım yapılmıştır. Toplam 3,8 milyar ödemeyi kapsayan yardım paketi Aralık ayı sonunda başlatıldı ve halen devam ediyor.

Aile destek ödeneği başvuru şartları;
Türk vatandaşı olması, Mavi kart sahibi olmaması, Türkiyede yaşaması, 18 yaş ve 18 yaşının üstünde olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak görev yapan ya da yurtdışında görev yapan, yurtdışı borçlanan veyahut özel sandıklar kapsamında olan olan kişi ya da kişilerin bulunmaması gerekmektedir. Aksi bir durumda Aile için destek ödemeleri yardımı programından yaralanamayacaktır.