Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk Açıkladı: Engelli Raporları Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımından ve engelli aylıklarından faydalanan engellilerin, mevcut raporlarının ikinci bir duyuruya kadar kabul edileceğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk Açıkladı: Engelli Raporları Uzatıldı

Koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde vatandaşların mümkün olduğunca kalabalık ortamlardan uzak durmalarını sağlamak için alınan önlemlerin sürdüğünü vurgulayan Bakan Selçuk, engelli sağlık kurulu raporlarını belirli sürelerde yenilemek durumunda olanları ilgilendiren önemli açıklamalarda da bulundu. Bakan Selçuk, süresi dolan raporlar nedeniyle engelli vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ikinci bir duyuruya kadar rapor sürelerinin uzatıldığını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı , "Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla, raporları yenileme zorunluluğunu daha önce Haziran ayı başına kadar ertelediğimizi duyurmuştuk. 01.01.2020 tarihi ve sonrasında rapor süresi dolan engellilerimizi, ikinci bir duyuruya kadar rapor yenilemek amacıyla hastanelere yönlendirilmemeleri ve hizmetlerin mevcut raporları ile devam ettirilmesi kararı aldık." ifadelerini kullandı.