Aile Bakanlığı ve MEB'deki Usta Öğreticiler Kadro Bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Memur, Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın işçi olarak gördüğü usta öğreticiler için kadro bekleyişi devam ediyor.

Aile Bakanlığı ve MEB'deki Usta Öğreticiler Kadro Bekliyor

Konuyla ilgili TBMM'de konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, söz konusu personelin özlük hakkı konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını, usta öğreticilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Usta Öğreticilere üvey evlat muamelesi yapıldığını söyleyen Kaplan Hürriyet, "Kadrosuz usta öğreticilerin sorunları hâlâ çözülmeyi bekliyor. Türkiye'nin her ilinde, her köyünde görev yapan; Millî Eğitim Bakanlığının "memur" Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da "işçi" olarak görmediği; giyim, bilgisayar, el sanatları, makine nakışları, halk oyunları gibi branşlarda uygulamalı meslek eğitimi veren kadrosuz usta öğreticiler kadro beklemeye devam ediyorlar. Özlük hakları iyileştirilmeyen, yıllarca tam zamanlı çalışmasına rağmen sigortası tam yatmayan, benzine, vergilere, fiyatlara zam gelirken çalışma saat ücreti değişmeyen kadrosuz usta öğreticilerin seslerinin duyulmasını istiyoruz buradan. Ayrıca, usta öğreticilerinin iş güvenceleri kurum müdürlerinin inisiyatifinde. Doğum, hastalık ve ölümlerde bile ücretli izin hakları tam sağlanamamaktadır. Usta öğreticilerin kadro hakkı, kıdem tazminat haklarının tam olarak uygulanması, özlük haklarının iyileştirilmesi, işsiz kaldıklarından işsizlik sigortalarından yararlanmaları için mutlaka ama mutlaka sistemi iyileştirecek düzenlemeye acil olarak ihtiyaç vardır. Usta öğreticilere artık üvey evlat muamelesi yapılmamalıdır." şeklinde konuştu.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA