AFP:PKK, Saldırıyı Üstlenmedi

Terör örgütü PKK, İstiklal Caddesi’nde saldırı ile alakalı bir açıklama yapmıştı. Örgüt yapmış olduğu açıklamada saldırıyla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını ileri sürmüştü. Yetkili makamlar tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda ise bu hain saldırının PKK tarafından yapıldığı açıklanmıştı.

AFP:PKK, Saldırıyı Üstlenmedi

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısı ile alakalı soruşturmayı gerçekleştiren yetkili makamlar, saldırıyı terör örgütü PKK/YPG’nin yaptığını duyurmuştu.

 İçişleri bakanı Süleyman soylu, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı hain saldırı sonrasında yapmış olduğu açıklamada yakalanan failin Kobani’den talimat aldığını ve Afrin üzerinden Türkiye’ye geçiş yaptığını belirtmişti.


Emniyet Tarafından Yapılan Açıklamaya Baktığımızda İse;

“Olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir adındaki şahıs, sağ bir şekilde ele geçirilmiştir. Şahıs, gerçekleştirilen sorgulama esnasında PKK/PYD/ YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı şeklinde yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden Türkiye’ye eylem gerçekleştirmek amacıyla Kaçak yöntemlerle giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı almak suretiyle 13 Kasım tarihinde 16.20 civarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını dile getirmiştir. Olay ile alakalı başlatılan çalışmalar çok yönlü bir şekilde sürmektedir.”

İfadelerine yer verildi.

PKK: Bizimle İlgisi Yok

Uluslararası Haber Ajansı AFP: son dakika olarak terör örgütü PKK’nın İstiklal Caddesi saldırı ile ilgili yapmış olduğu açıklamayı geçti. PKK, Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlama ile alakalı herhangi bir ilişkilerinin olmadığını açıkladı. Açıklamada aynı zamanda hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağış sağlığı ve yararları ise şifa diledi.