AFAD Tüm Türkiye’de Yapılacak Deprem Tatbikatının Detaylarını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 12 Kasımda yapılacağı duyurulan deprem tatbikatıyla ilgili AFAD’dan açıklama geldi.

AFAD Tüm Türkiye’de Yapılacak Deprem Tatbikatının Detaylarını Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen hafta yaptığı açıklamada tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gidecek açıklamasıyla tatbikatı duyurmuştu. Düzce depreminin yıl dönümü sebebiyle tatbikat 12 Kasım saat 18.57’de yapılacak. Tatbikatın ismi “Çok-Kapan-Tutun” olarak açıklandı.

AFAD, resmi internet sitesinde tatbikatın detayları ve programın akışını açıkladı. İşte o açıklamalar;

Tüm Türkiye’de Deprem Anı, Çök-Kapan-Tutun ve Tahliye Tatbikatı

Çök-Kapan-Hayata-Tutun!

1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde 12 Kasım’da tüm Türkiye’de aynı anda (Düzce Depremi’nin gerçekleştiği) saat 18.57’de Deprem Anı “Çök-Kapan-Tutun” tatbikatı yapılacak.

AFAD koordinasyonunda, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ile toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde 81 ilde eş zamanlı olarak tüm vatandaşlarımızın katılımıyla tatbikat gerçekleştirilecek.

Tatbikat; 12 Kasım 2022 Cumartesi Günü̈, Düzce Depreminin yıl dönümünde, depremin meydana geldiği saat olan 18:57’de ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketinin uygulanmasıyla yapılacak.

Ttabikat öncesinde, Bakanlık temsilcilerinin katılımıyla AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde saat 18.00’de bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek. 6 il (Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum) ile canlı bağlantı ve 81 ilden, Valilerimizin bulunduğu alanlardan canlı görüntü aktarımı yapılacak.

Ayrıca AFAD Başkanlık merkezinde medya mensupları için Medya Platform Alanı hazırlanacak.

Deprem konusunda uzman ve eğitmen konuklarımız, AFAD Başkanlık Merkezine davet edilecek ayrıca, Düzce, İzmir ve İstanbul’da Medya Platform Alanı oluşturulacak. Bu noktalarda Deprem ve Afet Eğitimi Konusunda uzman konuklar bulunacak. Ayrıca İstanbul ve Bursa afet eğitim merkezleri yayın yapmak isteyen medya mensupları için gün boyu açık olacak. Mobil Deprem Simülasyon Araçları Ankara (AFAD Başkanlığı) ve Düzce’de bulunacak.

Tatbikat öncesinde vatandaşlarımız bilgilendirilecek

TRT ve altyapısı uygun olan bazı TV kanallarında banner olarak tatbikat bilgilendirme mesajı yayımlanacak.

TRT Kocaeli, Bolu, Düzce ve Ankara radyo yayınları pilot uygulama olarak kesilerek, tatbikata ait bilgilendirme mesajı yayımlanacak.

Belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerimizden sesli bildirim yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11 Kasım 2022 Cuma Hutbesinde ve Vaazında Afetler Konusuna yer verilerek, tatbikat duyurusu yapılacak.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek.

Tatbikata; öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmeler bilgilendirilerek, üretimi aksatmayacak şekilde, tatbikata katılması teşvik edilecek.

İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler, Çök-Kapan-Tutun hareketini öğrencilere anlatarak tatbikat saatinde tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmalarını teşvik edecek.

Ayrıca; il ve ilçelerde mahalle, köy, apartman ve sitelerde ilgili yöneticiler ile görüşülerek vatandaşların tatbikata katılımları sağlanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /