AFAD, 3 İl İçin Saat Vererek Uyarı Mesajı Yayımlandı

AFAD'tan Trabzon, Rize ve Giresun'da beklenen sağanak yağış öncesi uyarı mesajı yayımlandı.

AFAD, 3 İl İçin Saat Vererek Uyarı Mesajı Yayımlandı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü ssağanak ve dolu yağışına ilişkin uyarı mesajı yayımladı. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve heyelan tehlikelerine dikkat çekilen uyarı mesajında, Trabzon, Rize ve Giresun'da saat 12.00 ile 23.59 saatleri arasında yoğun yağış beklendiği belirtildi.

Bir Anda Düşecek! MGM'den 10 İl için Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan tahminlere göre, bugün ülke genelinde sıcaklıklar düşüyor.

Karadeniz bölgesi başta olmak üzere 10 ilimizde ise kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzincan , Erzurum, Kars, Ardahan , Adana'nın kuzeyi, Kahramanmaraş'ın batısı ve Osmani'yede sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Giresun, Trabzon ve Rize'de yağışların yerel ve kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının doğu belgelerinde düşmeyeceği, diğer bölgelerde ise 3-7 derece azalması bekleniyor. Giresun, Trabzon ve Rize'deki vatandaşlar için bir uyarı daha yayımlayan MGM, bölgede beklenen kuvvetli yağışlara yönelik vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.