Adil Gür Ankara ve İstanbul için Anket Sonuçlarını Açıkladı! (2019 Son Anket Sonuçları)

Ankara anket sonuçları ve İstanbul anket sonuçları açıklaması peş peşe geldi.Adil Gür, elindeki anket verileri doğrultusunda İstanbul , Ankara ve İzmir için değerlendirmelerde bulundu. Gür, Ankara'da millet ittifakının ortak adayı Mansur Yavaş'ın 5-6 puan ile seçim kazanacağını , İstanbul'da ise Binali Yıldırım'ın bir adım önde olduğunu söyledi.

Adil Gür Ankara ve İstanbul için Anket Sonuçlarını Açıkladı! (2019 Son Anket Sonuçları)

Adil Gür Ankara ve İstanbul için Anket Sonuçlarını Açıkladı! (2019 Son Anket Sonuçları)

Adil Gür, elindeki anket verileri doğrultusunda İstanbul , Ankara ve İzmir için değerlendirmelerde bulundu. Gür, Ankara'da millet ittifakının ortak adayı Mansur Yavaş'ın 5-6 puan ile seçim kazanacağını , İstanbul'da ise Binali Yıldırım'ın bir adım önde olduğunu söyledi.

İstanbul'da seçimin kaderinin kararsızlar ve kürtler tarafından belileneceğini söyleyen Adil Gür, 'İstanbul'un kaderini Kürtler Ankara'nın kaderini ülkücüler belirleyecek. Ankara bu seçimin en çok konuşulan, en çok tartışılan kenti. Adaylar belirlendiği andan itibaren Mansur Yavaş hep öndeydi. Ankara'da HDP'nin çok etkisi İstanbul'un yüzde 2'si civarında. HDP'ye oy veren seçmenler kendi adayları dışında, yüzde 80'i - yüzde 90'ı millet ittifakının adayı kimse ona oy verecekler. Adayın şahsiyetine kimliğine değil bu oylar. Bu seçimlerde adaylar yerine aidiyet duygusu içinde oy veriyoruz.Ankara'da seçim takvimi boyuncu tüm araştırmalarda CHP adayı hep birinci olarak çıkıyor. Bir ara yüzde 1-2'lere kadar fark düştü. Sonra malum tartışmalar senet iddiaları oldu, bu tip söylemler katkı sunmaktan daha çok cumhur ittifakının oyuna zarar verdi. Ankara'da pazar günü akşam kuvvetle muhtemeldir ki millet ittifakı adayı Mansur Yavaş kazanmaya çok yakın görünüyor. Ben puan farkını 5-6 civarında görüyorum.' şeklinde konuştu.  İnternethaber.com'a İstanbul'daki seçimle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Adil Gür, 'Gördük ki Sayın Binali Yıldırım bir adım önde görünse dahi, 24 hazirandaki seçmen tahminlerine baktığımızda AK Parti ve MHP'ye oy verenlerin bir bölümünün acaba bir sarıkart göstersem mi diye düşünüyor. CHP, HDP ve İYi partiye oy veren seçmenler ise kararlı. Ama AK Partiye oy verenler içinde küçük bir bölümü acaba sandığa gitmesem mi, sarı kart mı göstersem diye düşünüyor. Şayet bunlar sandığa gitmezse İstanbul'da İmamoğlu'nun kazanması benim için sürpriz olmaz.' şeklinde konuştu. 

Gür, İzmir'de de 4-5 ilçenin değişebileceğini fakat millet ittifakının buradan kazanarak çıkacağını söyledi.

KAYNAK: İNTERNETHABER.COM