Adalet Bakanlığı Sitesini Taklit Edip 2 Milyon Liralık Vurgun Yaptılar: 20 Kişi Gözaltında

İzmir’de, Adalet Bakanlığı’nın sahte sitesini geliştirip linkini vatandaşlara göndermek suretiyle sosyal medya hesaplarını ele geçiren ve 2 milyon lira tutarında haksız kazanç elde eden şüpheli kişilere yönelik operasyon yapıldı. İzmir merkezli 11 ilde yapılan operasyon kapsamında 20 şüpheli gözaltına alınırken 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Adalet Bakanlığı Sitesini Taklit Edip 2 Milyon Liralık Vurgun Yaptılar: 20 Kişi Gözaltında

İzmir'de sahte site tasarlayarak yurttaşları dolandıran ve sosyal medya hesaplarını ele geçiren şebekeye yöneldik eş zamanlı operasyon yapıldı. İzmir merkezli 11 ilde yapılan operasyon kapsamında girmiş şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerin yaklaşık olarak 2 milyon lira tutarında haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.


Şüphelilerin dolandırıcılık yöntemini analiz eden polis ekipleri ise sosyal medya hesapları üzerinde ekli kişilerin güvenini sağlamak amacıyla kendileri ile iletişime geçen kişilerden yüksek kazanç vaadi ile yatırım danışmanlığı ücreti adı altında ücret talep ettikleri ve daha sonrasında yüksek rakamlarda para kazandıkları yönünde saate dekontlar düzenledikleri belirtildi.