Adalet Bakanı Bozdağ'ın Bursa Saldırısına İlişkin Açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu sabah Bursa'da İnfaz Memurlarını taşıyan otobüse yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın Bursa Saldırısına İlişkin Açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da İnfaz Memurlarını taşıyan otobüse yapılan terör saldırısıyla ilgili olarak, "Fedakarca gayret eden, çabalayan infaz koruma memurlarımıza karşı terör örgütü, terör eylemi düzenliyor ve ona karşı saldırıda bulunuyor. Bu, vahşetin başka bir yüzüdür." dedi.


Bakan Bozdağ ,Adalet Bakanlığı personeliyle bir arada bulunduğu iftar programında yaptığı konuşmada, adaletin yüksek ve yüce bir değer olduğunu belirtti.
Adaletin dünyayı ayakta tuttuğunu, adalet dağıtmanın zor bir görev olduğunu dile getiren Bozdağ, adalete hizmet eden herkesi kutladı.


DHKP-C saldırısı sonucu Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın  şehit olduğunu hatırlatan Bakan Bozdağ,  Şehit polis memuru Fethi Sekin'in saldırı sırasında teröristlerle mücadele etmek için hayatını verdiğini vurguladı. Bekir Bozdağ, Şehit  Fethi Sekin'in birçok canın hayatta kalmasına  katkıda bulunduğunu söyledi.


Bursa'daki infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısına da değinen Bozdağ, "Bugün de sabah saatlerinde Bursa'mızda infaz koruma memurlarımızdan Cengiz Yiğit kardeşim terör örgütünün kurduğu alçakça tuzak neticesi maalesef şehit oldu. Şehidimiz Cengiz Yiğit'e Allah'tan rahmet diliyorum. 7 infaz koruma memurumuz yaralandı, hastanede ziyaretlerinde bulunduk, hepsinin sıhhati yerinde. Hayati tehlikeleri yok." bilgisini verdi.


Büyük ve kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Bozdağ, terörle Cumhuriyet öncesinde de mücadele edildiğini aktardı. Bozdağ, Cumhuriyet döneminde de 40 yıldır bölücü terör örgütü ve bu örgütle iş birliği içerisinde olan terör örgütleriyle etkin ve kararlı mücadelenin sürdürüldüğünü belirtti.