Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Türkiye , İnsanları Haklarıyla Yaşatma Başarısı ile Dünyaya Örnek Oluyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ayrımcılık ve nefret suçlarına ilişkin Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir düzenlemeye gidileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Türkiye , İnsanları Haklarıyla Yaşatma Başarısı ile Dünyaya Örnek Oluyor

Gül, mağdurlara psikososyal ve hukuki destek verileceğini, istatistiklerin sağlıklı veriye kavuşması, bu suçlarla mücadele konusunda savcılara ve kolluğa eğitim verileceğini söyledi. 

ATO Congresium'da düzenlenen Uluslarararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nun ikinci gün oturumunun açılışında konuşan Gül, burada yakın zamanda hayata geçecek düzenlemeyle ilgili, "Ayrımcılık ve nefret suçlarına ilişkin Türk Ceza Kanunu'nda yeni bir düzenleme yapacağız ve bu suçlarla etkili bir şekilde mücadele etmek amacıyla soruşturma kılavuzları oluşturacağız. Mağdurlara psikososyal ve hukuki destek vereceğiz. Bu suçlara ilişkin istatistiklerin sağlıklı veriye kavuşması, bu suçlarla mücadele anlamında, kolluk ve savcılara eğitim vereceğiz. Nefret suçuyla mücadele, kolektif bir şuur oluşturularak yapılabilir. Bu konuda da denetleme, önleme ve yargılama yetkisine sahip bir uluslararası mekanizmanın elzem olduğuna inanıyorum. Aksi takdirde süslü cümleler söylenir, temenniden öteye geçmez. Yaptırımı olan, denetleyen, müeyyidesi olan bir uluslararası mekanizmanın kurulması, tüm dünyada nefret suçlarına karşı en etkili yol olacaktır." dedi. 

Adalet Bakanı Gül, sosyal medya hesabından sempozyuma ilişkin yaptığı paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: Biz; neye inanırsa inansın, hangi kökene sahip olursa olsun, herkesin inancını ifade etme, yaşama, yayma, öğrenme ve öğretme haklarını bir bütün sayıyoruz. Türkiye, insanları haklarıyla yaşatma başarısı ile dünyaya örnek oluyor.