Acıyıp Evine Aldığı Suriyeli Tarafından Öldürüldü

Şişli'de ikamet eden 80 yaşındaki ABD uyruklu şahıs, kalacak yeri olmadığı için acıyıp yanına aldığı Suriyeli bir genç ve onun arkadaşı tarafından katledildi.

Acıyıp Evine Aldığı Suriyeli Tarafından Öldürüldü

Olay, 17 Ağustos Cuma günü saat 16.00 sıralarında Şişli İnönü Mahallesi'nde yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Amerika ve Suudi Arabistan'daki ilaç fabrikalarında 15 sene çalıştıktan sonra emekli olan ve emekliliğinin bir kısmını ABD'de geçiren ABD Vatandaşı Looren Senseman, 15 sene önce Türkiye'ye gelme ve burada kalma kararı aldı.

HER ŞEY ACIMA DUYGUSUYLA BAŞLADI

Hayatının son zamanlarını Türkiye'de geçirmek isteyen adam, Taksim meydanında gezerken bir süre önce gördüğü 21 yaşındaki Baha Haj H. ile arkadaşlık kurdu. Baha H. kendisine kalacak yeri olmadığını ve çok aç olduğunu, ölmek üzere olduğunu söyleyince gence acıyıp eve alan Senseman, burada genç adamla yaşamaya başladı.

DEĞERLİ EŞYALAR 21 YAŞINDAKİ HIRSIZI CEZBETTİ

Baha H., bir süre sonra adamın evinde antikalar ve değerli eşyalar olduğunu fark edince hırsızlık yapmaya karar verdi. Bu durumu Suriyeli bir başka arkadaşına söyleyen Baha H. , korkunç planı hazırlamaya başladı. Cuma günü evden sigara alma bahanesiyle Senseman ile birlikte dışarıya çıktı. Bir süre sonra Senseman'dan ayrı eve dönen Baha H., yaşlı adam kapıyı anahtarla açtığı esnada Senseman'ın ağzını eliyle kapatıp bıçakla defalarca yaraladı. Baha H. , yaşlı adamı katlettikten sonra eve girdi ve hırsızlığa başladı. İki Suriyeli hırsız, evdeki Dizüstü bilgisayar, antika eşyalar, cep telefonu, eşya dolu bir valizle evden kaçtı.

CİNAYET 10 GÜN SONRA FARK EDİLDİ

Korkunç cinayetten bir süre sonra yaşlı adamın evinden kokular gelince çevredekiler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Eve giren polis ekipleri yaşlı adamın cesediyle karşılaştı. Güvenlik kamerası kayıtları tek tek incelenerek iki suriyelinin eşgali belirlendi. Şahıslar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Talihsiz adamın cansız bedeni ABD Başkonsolosluğu vasıtasıyla ülkesine gönderildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA