Açılışını Bakan Varank Yaptı! 1500 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 1500 kişiye iş imkanı sağlayacak İŞGEM'in açılışını yaptı.

Açılışını Bakan Varank Yaptı! 1500 Kişiye İş İmkanı Sağlayacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi'nin doğrudan ve dolaylı bir şekilde 1500 kişiye iş imkanı sağlayacağını, senede 5 milyon liralık ekonomiye katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Varank, İŞGEM açılış töreninde konuştu.

Gümüşhane'de açılan Karadeniz Bölgesi'nin ilk İŞGEM'i olan merkezin, Gümüşhane'ye yapılan en büyük kamu yatırımlarından birisi olduğunu söyleyen Bakan Varank, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın da başından itibaren yatırıma dair tüm detaylar titizlikle takip ettiğini söyledi.

Merkezin önemine dikkat çeken Bakan Varank, "Peki bu merkez neden önemli? Dünya ortalamasına baktığımızda, her yeni 100 girişimden en fazla 10'unun hayatta kaldığını görüyoruz. Maalesef ülkemiz ortalamaları da benzer bir eğilim gösteriyor. Ancak bu durumu İŞGEM'lerle tersine çevirmek mümkün. Bu merkezlerde yer alıp, ilk yıllarında profesyonel destek alan işletmelerin hayatta kalma oranı artıyor. Buralarda sunulan fiziki imkanlar, profesyonel danışmanlık, ağ kurma ve işletmelerin ortak ihtiyaçlarının tek elden karşılanması gibi hizmetler sayesinde firmaların yaşam ömrü uzuyor." ifadelerini kullandı.

Mustafa Varank, açılışı gerçekleştirilen merkezin 9 bin metrekare kapalı alanda 20 işlik hacime sahip olduğunu söyleyen bakan varank, merkezin doğrudan ya da dolaylı yoldan 1500 kişiye iş imkanı sağlayacağını, şehir ekonomisine de senelik 5 milyon liranın üzerinde katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA