Açık Cezaevi İzinleri İçin Ses Getirecek Miting Çağrısı!

Adalet Bakanlığı dün bir açıklama yaparak açık cezaevi izinlerinin yenilenmeyeceğini ve 31 Mayıs'tan sonra açık cezaevlerinden ayrılan tutukluların cezaevlerine geri çağrılacağını duyurdu.

Açık Cezaevi İzinleri İçin Ses Getirecek Miting Çağrısı!

Söz konusu açıklamada, izinlerin 31 Mayıs'ta  sona ereceği ve tutukluların teslim olması gerektiği belirtildi. Gelmeyen tutukluların firari sayılacağı ve haklarında tutuklama kararı çıkarılacağı belirtildi.
96 Bin Mahkum Var 
Şu anda açık cezaevlerinde ve pandemi nedeniyle izne ayrılan 90 binden fazla mahkûm var. Mahkumlar, 2 yıldır dışarıda ve bu süre zarfında iş buldu, aile kurdu ve suça karışmadı. Suça karışanlar  kapalı cezaevine gönderildi. Bu nedenle mahkûmların kurallara uymaları ve iptal edilmemek için hayatlarını dışarıda kurmaları gerekiyor ve geri çağrılmaması isteniyor.
Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt yaptığı son açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Açık cezaevlerinde yatarken, pandemi sebebiyle 96 bin mahkum eve gönderildi..
3 yıldır yuva oldular,
İş kurdular, 
Suçtan uzak durdular,
Şimdi cezaevine dönün diyorsunuz.
Hapishaneler ağzına kadar dolu.
96 bin makhuma çare olun.
Ağlamasın çocuklar.
Yıkılmasın yuvalar.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaptığı son dakika açıklamasında, "Devlet yetkilileri yalan atıyorlar! Biz kötü muamele işkenceleri belgeliyoruz yalan açıklama yapıyorlar! Açık cezaevi izinlerinin uzatılması gerekiyor! Birçok ailenin ocağına ateş düştü   GeriÇağırmak YuvaYıkmaktır" dedi.
Bugün mahkumlar ile mahkum yakınları seslerini duyurmak için miting düzenleme kararı aldılar. Adil Yaşam Derneği ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Mahkum yakinlari ve sevdikleri

Vicdanımızı önce biz sorgulamaliyiz
Mahkumu sen düşünmez isen,
Bir başkasından nasıl beklersin seni ve mahkumu düşünmesini 

Birileri gider deme ‼️Sen de gel ‼️

8 MAYIS PAZAR
SAAT : 15.00
İSTANBUL/ BAKIRKÖY
ÖZGÜRLÜK MEYDANI


 

Geçen sefer yapılan mitingler  sonuçu Aralık ayında çağrılacak mahkumların izni 6 ay daha uzatılmıştı. Bu sefer de mahkum ve  yakınları, seslerini duyurmak için bu çalışmalarına başladı.