Abdulkadir Selvi Erdoğan’a Sordu Erken Seçim Olacak Mı?

Son Dakika. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kasımda erken seçim yapılacak iddialarına açıklama geldi.

Abdulkadir Selvi Erdoğan’a Sordu Erken Seçim Olacak Mı?

Hükümete yakın gazetecilerden biri olarak bilinen Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi., 6 Kasım’da erken seçim olacak iddialarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordu, Erdoğan cevapladı.

Muhalefet kanadından son dönemlerde çok fazla gündeme getirilen 6 Kasım 2022’de erken seçim yapılacak iddialarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt geldi. Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Selvi 'Erken seçim olacak mı?'' sorusunu sorduğu o yazısında Erdoğan için, ‘Hiç duraksamadan cevap verdi. Çok kesin ve net konuştu. “Seçimler zamanında yapılacak. 2023 haziranında” dedi. Ardından ekledi, “İnşallah hayırlı olacak” ifadelerini kullandı.

Selvi’nin Köşesinden Seçim Açıklamalarıyla İlgili Notlar;

Erdoğan’a bu soruyu yöneltmeden birkaç gün önce, kasımda erken seçim konusunu AK Parti yetkililerinden biriyle konuşmuştum. “Cumhurbaşkanımız erken seçim konusunda en ufak bir sinyal bile vermiyor. Seçimler 2023 haziranında” demişti.

Kasımda seçim iddiası
Peki Kılıçdaroğlu, kasımda erken seçimi nereden çıkardı? Çünkü bir süredir CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun tarih vererek kasımda erken seçim olacağını söylediği konuşuluyor. MYK’da da gündeme gelmiş. Kılıçdaroğlu yakın çevresine de söylüyormuş. 6 Kasım veya 27 Kasım’da seçime gidilmesini bekliyormuş.

Gerekçesi ne?
CHP’liler erken seçim için bilinen gerekçeleri sıralıyorlar. Yaz mevsimi nedeniyle fiyatların gerilemesi, asgari ücrette iyileştirme, memur ve emekli maaşlarına temmuz ayında enflasyon farkının verilmesi, enflasyon endeksli süper bonoların çıkarılması, Suriye’de PKK-YPG’ye yönelik operasyon gibi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /