Abdulhamit Gül'ten Ömür Boyu Nafaka Açıklaması

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Abdulhamit Gül , canlı yayında süresiz nafaka hakkında önemli açıklamada bulundu. Bakan Gül, süresiz nafakaya karşı olduğunu söyledi.

Abdulhamit Gül'ten Ömür Boyu Nafaka Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ten nafaka açıklaması.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bugün Cnn ekranlarına konuk oldu. Hafta Sonu Özel programına konuk olan ve Hakan Çelik 'in sorularını yanıtlayan Bakan Gül, süresiz nafaka düzenlemesine değindi.

Süresiz nafaka meselesinin mağduriyet oluşturduğunu söyleyen Bakan Gül, nafakanın belli bir süreye bağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Canlı yayında konuşan Bakan Gül, "1 yıl 2 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka verme zorunluğunda olunması ayrı bir mağduriyet oluşturmakta. Nafakanın da belli bir süreye bağlanması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. 

İDAM

İdam tartışmalarına da değinen Bakan Gül, "Caniliklere vahşilikleri yapanlar en ağır cezayı hake diyorlar. Anayasa ile olması gerekiyor. Meclisin sayısal olarak bir konsensüsün konusu olur ancak. Dolaysı ile meclisin takdirinde. Hepimiz bakacağız göreceğiz bir konsensüs var mı?" dedi.

HALİL SEZAİ

Halil Sezai hakkında konuşan Bakan Gül, "Asla kabul edilemez. Ben de şiddetle kınıyorum. Nitekim yargı da gereğini yapmıştır. Soruşturma devam etmektedir. Böyle meslekleri icra edenlerin daha kuşatıcı birleştirici rolü olması gerekirken bu asla tasvip edilemez. Bu bir vandallıktır. Ertesi gün bu görüntüler çıkıyor. Savcılık dosya girince ek ifade alıyor. Ama bu görüntüler sosyal medyaya düşmese de dosyaya girdiğinde ifadesini alacak. Yargı herkese lazım. Hakim savcı yargı faile bakmaz. Fiile bakar. Ve delillerle bağlıdır." dedi.

"Nafaka, bir kimseye, eşinden ayrılmadan veya boşanmadan önce ya da sonra eşine mali destek sağlama konusunda yasal bir zorunluluktur. Bu yükümlülük, her ülkenin boşanma ya da aile hukukundan kaynaklanmaktadır."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA