ABD'den Son Dakika Osman Kavala Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre ABD, Osman Kavala'nın serbest kalmasını istedi.

ABD'den Son Dakika Osman Kavala Açıklaması

Son dakika : ABD'den Türkiye açıklaması.

Trump'ın seçimlerde kaybetmesi sonrası başkanlık koltuğuna Joe Biden geçti. Biden sonrası Trump dönemindeki politikaların birçoğu değiştirildi. İlk günlerde gelen art arda değişikliklerin ardından durgunluk oldu ve geriye çok bir şeyin değişmeyeceği izlenimi doğdu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Türkiye hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. Price yaptığı açıklamada, Osman Kavala hakkında serbest kalması yönünde açıklamada bulundu. Price yaptığı açıklamada, "Osman Kavala aleyhindeki yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargı sürecinin nihayete ermesinde devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye saygının altını oymaktadır." dedi.

Öte yandan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz."

​​​​​