ABD Kongresine Konuşan Zelenski Ayakta Alkışlandı

ABD Kongresine video konferans yöntemiyle Zelenskiy sözlerine "Pearl Harbor'ı hatırlayın" diye başladı. Zelenski Ruslara karşı daha fazla yaptırımın olması gerektiğini ifade etti.

ABD Kongresine Konuşan Zelenski Ayakta Alkışlandı

Sözlerine ABD’de yaşanan Pearl Harbor ve 11 Eylül saldırılarını hatırlatarak başlayan Zelenskiy, Ukrayna’da uçuşa yasak bölge ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Zelenskiy, “Bir hayalim var. Bu sözler size tanıdık gelebilir. Bugün, ben de bir ihtiyacım olduğunu söyleyebilirim”

“Eğer uçuşa yasak bölge istemek çok fazlaysa, Ukrayna’nın uçak ve hava savunma sistemine ihtiyacı var. Bir ihtiyacım var, gökyüzünü korumak. Ukrayna’ya saldırıya destek veren bütün Rus siyasetçilere daha fazla yaptırım uygulanmalı”

Daha fazla yaptırımın uygulanması gerektiğini belirten Zalenski "Biden'a kararlılığı ve demokrasiye verdiği destekten ötür müteşekkirim. ABD'ye attığı adımlardan dolayı minnettarım. Rusya'yı ekonomik olarak sıkıştırmış bulunuyoruz. Bu en karanlık anda size daha fazlasını yapma çağrısında bulunuyoruz. Daha fazla yaptırımlara ihtiyaç var. Yeni yaptırımlarla Rusya'nın savaş makinesini durdurmalıyız. Rusya durana kadar her gün yaptırımlar uygulayın. Tüm ABD şirketlerinin derhal Rus pazarından çıkmasını bekliyoruz. Rus ordusunu durdurana kadar yeni yaptırım paketlerinin devam etmesi gerekli. Barış, para kazancından daha önemlidir. Yeni araçlarla Rusya'nın işgalini durdurmalıyız. Yeni uluslararası kurumlara, yeni ittifaklara ihtiyaç var." İfadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /