ABD Kongresi, TikTok’u Yasaklamayı Görüşecek

ABD Kongresi, güvenlik sebebiyle yasaklanması amacıyla TikTok uygulamasına karşı yeniden harekete geçti. Son dönemlerde gizlilik problemleri ile gündeme gelen Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı sayısını her geçen gün artırarak yoluna devam ediyor. TikTok platformunun her geçen gün popüler bir hal alması sebebiyle şirket, artık çok daha fazla inceleme altında.

ABD Kongresi, TikTok’u Yasaklamayı Görüşecek

Özellikle de genç kesim arasında son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan sosyal medya platformu TikTok için ABD, yeniden harekete geçti.


ABD’den TikTok’u Yasaklama Çalışmaları

ABD Kongresi, uzunca bir zamandır TikTok platformunun kullanıcı gizliliği başta olmak üzere yanlış bilgi ile çocuk güvenliği gibi pek çok kritik başlıkta bazı ihlallerde bulunduğu gerekçesiyle platformu yasaklamak amacıyla çalışmalara başladı.


Çinli ByteDance firmasının sahibi olduğu dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından TikTok, sık sık yanlış bilgi ile veri gizliliği ihlalleri ve çocuk istismarı endişeleri sebebiyle tepkilerin odak noktası haline geliyor. Gizli verilerin toplanması sebebiyle Çin tarafından kritik bir güvenlik ihlali gerçekleştirildiği iddiaları da var.
Bundan birkaç ay önce ABD federal iletişim Komisyonu (FCC), Çin ile alakalı veri güvenliği şüpheleri sebebiyle uygulamanın iOS ve Android'den kaldırılması amacıyla talepte bulunmuştu. Trump yönetimi esnasında benzerlik yasaklama tehlikesi ile karşı karşıya kalan TikTok, ABD Başkanı Joe Biden tarafından 'güvenlik endişesi’  şeklinde tanımlanmıştı.