ABD Eski Başkanı Bush Öldü

Son dakika haberi: Sovyetler Birliği döneminin sonunda görev yapan ABD Başkanı olarak tarihteki yerini alan Baba Bush hayatını kaybetti.

ABD Eski Başkanı Bush Öldü

Son dakika haberi: ABD eski Başkanı Bush öldü.

ABD'nin 43. başkanı olan George W. Bush tarafından yapılan son dakika  açıklamasında, "Baba Bush" olarak bilinen 41. ABD Başkanı Bush'un hayatını kaybettiğine yer verildi.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi görmekte olan Bush' un, Teksas eyaletinin Houston kentinde hayatını kaybettiğine yer verildi

Söz konusu açıklamada, "Jeb, Neil, Marvin, Daro ve ben kayda değer 94 yıllık yaşamının ardından babamız Bush'un öldüğünü açıklamaktan dolayı üzgünüz. George H.W. Bush yüksek bir karaktere sahipti ve bir evladın isteyebileceği en iyi babaydı." ifadelerine yer verildi.

1989 ile 1993 yılları arasında Beyaz Saray'da bulunan Bush, özellikle Sovyetler Birliği döneminin sonunda görev yapan ABD Başkanı olarak tarihteki yerini almıştı.

GEORGE H.W. BUSH KİMDİR?

George Herbert Walker Bush, (d. 12 Haziran 1924) Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. başkanı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 43. başkanı George W. Bush'un babasıdır.