ABD'den Son Dakika Venezuela Hamlesi! 'BMGK Cumartesi Toplanıyor'

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) , Venezuela'daki krizi görüşmek üzere BMGK acil toplantı talebinde bulundu.

ABD'den Son Dakika Venezuela Hamlesi! 'BMGK Cumartesi Toplanıyor'

Amerika Birleşik Devletleri'nin BM Daimi Temsilciliği, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, BMGK'nin cumartesi günü yerel saat 09.00'da acil toplantıya çağırdığını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da toplantıya katılması bekleniyor.

Venezuela'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarınca düzenlenen mitinler ülke ve bölge açısından önemli gelişmeleri de beraberinde getirmişti. Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş, ABD , Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guetemala gibi ülkeler tarafından da Juan Guaido'nun geçici devlet başkanlığı tanınmıştı. Devlet Başkanı Maduro ise, ABD ile tüm ilişkilerin kesildiği ve ABD'li diplomatların Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanındığını açıklamıştı.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.