ABD Başkanı Trump'dan Türkiye'ye Bir Tehdit Daha: Göreceğiz!

Son Dakika... Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi.

ABD Başkanı Trump'dan Türkiye'ye Bir Tehdit Daha: Göreceğiz!

Türkiye'ye yönelik tehdit dilini bir türlü bırakmayan ABD Başkanı, ajanlık faaliyeti yürüttüğü ve terör örgütlerine yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle tutuklanan rahip Brunson'ın ABD'ye iade edilmemesi durumunda yaptırımların süreceğini söyledi.

Trump, "Bizim insanımızı bizden alamazlar, dolayısıyla ne olacağını göreceğiz" dedi.  Trump ayrıca, "Çok uzun süre önce Pastör'ü geri vermeliydiler ve bence Türkiye çok çok kötü davrandı, Gencobahis daha bu iş bitmedi. Oturup bunu kabul etmeyeceğiz, insanlarımızı alıkoyamazlar, dolayısıyla ne olacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Ülkesinde de son zamanlarda büyük tepkilere neden olan Trump Dün gece saatlerinde de Türkiye'ye yönelik tehditler savurmuştu. ABD Başkanı, sosyal medya hesabı üzerinden, "Türkiye uzun yıllar ABD’den yararlandı. Şimdi, ülkemizi büyük bir vatansever olarak temsil eden ve muhteşem biri olan rahipi tutuklu tutuyorlar. Masum bir adamın serbest bırakılması için hiçbir şey ödemeyeceğiz, Türkiye ile ilişkilerimizi azaltıyoruz." demişti.

Kamubulteni.com -  Ankara