ABD Başkanı Trump'tan Türkiye'ye 'İdlib' Teşekkürü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ilk defa başkanlık yaptığı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde nükleer silahsızlanma ve kitle imha silahları oturumunda uzun zamandır sık sık eleştirdiği İran'ı yine hedef aldı.

ABD Başkanı Trump'tan Türkiye'ye 'İdlib' Teşekkürü

Suriye'de Esed'in masum sivillere karşı kimyasal silah kullanmasından sonra ABD'nin iki defa harekete geçtiğini söyleyen ABD Başkanı, "Rusya ve İran, Suriye rejiminin kıyım yapmasına yardım ediyor. İran ve rejim, şiddeti terör ve kargaşa ihraç ediyor" şeklinde konuştu.

İran'ı dünkü BM Genel Kurulu'nda olduğu gibi teröre destek verdiği gerekçesiyle suçlamayı sürdüren Trump, ABD'nin İran Nükleer anlaşmasından bu yüzden çekildiğini iddia etti.

Konuşmasında İdlib'deki gerilimli sürece ilişkin de değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı, Türkiye'ye yönelik, "dlib müzakerelerine yardım ettiği için Türkiye'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Kamudaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA