82 Yaşındaki Yusuf Dede'nin Cebinden Çıkanlar Daha da Üzdü

Giresun'da 82 yaşındaki adam, polislerin biber gazlı ve ters kelepçeli müdahalesi sonrası kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Yusuf Dede'nin cebinden çıkanlar ise üzdü.

82 Yaşındaki Yusuf Dede'nin Cebinden Çıkanlar Daha da Üzdü

Giresun'da yaşlı bir kişi, yatalak karısının bakım hizmeti ve ilaçlarını alması için gittiği sağlık ocağında doktorun beyaz kod vermesi üzerine polis ekipleri tarafından biber gazı sıkılıp ters şekilde kelepçelendi. 82 yaşındaki adama biber gazı sıkılıp ters kelepçe takılması sırasında Yusuf Topal, kalp krizi geçirdi. 

Otopsi işlemleri yapılmak üzere Adli Tıp'a götürülen naaşının üzerinden çıkan eşyalar aileye teslim edildi. Ters kelepçe takıldığı için kalp krizi geçiren ve bu nedenle hayatını kaybeden Topal'ın cebinden, İstanbul Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, karısı için verilen evde sağlık hizmeti belgesi çıktı. Yürek burkan raporla yaşlı adamın eşi için burda sağlık hizmeti almaya çalıştığı öğrenildi. 

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Edinilen son bilgilere göre geçtiğimiz hafta Salı günü, Marsbahis Giresun'un Gemilerçekeği Mahallesinde yatalak olan karısının kronik ilaçları bitince Yusuf Topal, bu ilaçları yazdırmak için sağlık ocağına gitti. Evde hizmet kararı için de giden Topal, 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi'ne geldi. Doktor Ö.Y. isimli kişiye başvuran yaşlı adam, sağlık kurulu raporunu gösterdi ve ilaçları yazdırıp evde bakım hizmeti almak istediğini söyledi. Doktor ise bu ilaçları yazamayacağını söyledi Topal ise bunun ardından evde bakım hizmeti raporunu gösterdi ve sağlık personellerinin eve gelmesini istedi. 

Doktor ile 82 yaşındaki kişi arasında bu aşamadan sonra tartışma çıktı. Bu esnada ise doktor beyaz kod ile polis ekiplerine ihbarda bulundu. Bölgeye gelen polisler ise kendilerine direnen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ı yaka paça gözaltına aldı. 

Direnen Topal'a polisler biber gazı sıkıldı ve ters kelepçe takıldı. Bu esnada dayanamayan Topal yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaşanan olayın ardından polisler açığa alınırken başmüfettişler de görevlendirildi ve olayın ayrıntılı olarak araştırılması için ekipler seferber oldu.

Kamubulteni.com  | Ankara